Anyám szerint a munkakeresésben megszívom, ha politikai témájú kommenteket írok facebook-ra? Tényleg itt tart már az Orbáni diktatúra?
#9 "aki jobban teljesít az interjún és aki a tapasztalatai alapján megfelel"
hogy fog megfelelni ha úgy végzi a munkáját, hogy közben a politikai nézeteivel traktálja az embereket? (mert most legyünk realisták akinek az a hobbija, hogy különböző oldalakon mocskol bizonyos pártokat az a való életben is jó eséllyel ennek hangot ad)
Milyen hatással lesz a közösségre, munkamorálra ha esetleg ott is "csípős megjegyzésekkel" fogja szórakoztatni a munkatársait?
Szerintem az a szomorú, hogy egyesek nem bírják meg befogni a szájukat és úgy érzik, hogy minden egyes lehetséges fórumon a saját igazságuk kell terjesszék.
Aztán ha ezt mások már képtelenek elviselni akkor meg azt hiszik, hogy a nézeteik miatt lettek diszkriminálva holott a stílusuk az ami miatt nem kellettek.
11es ugyanúgy lehet, hogy valaki barátok közt admin és a barátok közttel traktálja az embereket akiket ez nem érdekel. Vagy ugyanúgy lehet, hogy valaki egy anyuka/apuka aki állandóan a gyerekei, iskola, tanárok, stb. sztorijaival zavarja a kollégáit. Azért van a próbaidő, hogy ezeket ki lehet szűrni. Lehet, hogy valaki vérDKs, vérfideszes, de munkaidejében dolgozik és nem politizál.
Normális cégvezető nem a politiaki nézetei alapján vesz vagy nem vesz fel valakit.
14 éves korom óta tolom kamu névről a facebookot azért, hogy ne legyen nyomom ( persze ip cím,tuuudom) továbbá engem úgy neveltek, hogy ne mondjam el a véleményem mert bajom lesz. Saját neves facebookon utoljára 2013-ban kommenteltem, a zárt osztály csoportba egy házit. :D nem is lájkoltam semmit, csak anno a policecars-t :D. Ennek 8 éve. Azóta másik accal nincs olyan ismert webhely ahol nem töröltek volna, 444,origo mindenhol eljött a bannhammer, már a 4. ilyen profilom van,pedig soha nem személyeskedem mégis delettender ér el.. minden oldalról.
Szóval Anyukádnak igaza van. Fröcsögj úgy mint én.
Nos, ha én is hozzászólhatok, mint aki kicsit belelát ebbe a területbe, azt kell mondanom, hogy a mai Hr-esek komoly képzést kapnak.
Teljesen mindegy milyen kormány van. Teljesen mindegy, melyik oldal ellen fröcsögsz. Teljesen mindegy, a Hr-esnek milyen a politikai szimpátiája, ha profilodat megtalálja és azt tapasztalja, hogy másokra erőlteted véleményed, akaratod. Netán sértegetsz, minősítgetsz másokat, stb. jó eséllyel be sem hívnak. Függetlenül a szakmai képességedtől.
Ott, ahol csapatmunkára van szükség, nincs helye azt megosztó személynek!
Ilyen egyszerű! És semmi köze a fidesz kormányhoz! A cégek nem politizálót keresnek, hanem profitot!
Amúgy nem tudom mit beszéltek itt a HR-esről. Ő jobb esetben csak az idővonalamat tudja ellenőrizni, ott meg logikus, hogy semmit nem osztok meg publikusan. Egy profil alapján meg nem lehet kommentekre keresni. Hozzászoktam szólni vagy 5-10 különböző oldalhoz és sehol nincs olyan, hogy "hozzászóló keresése"
Max akkor lehetne gáz, ha valami többezer like-ot számláló kommenttel felrobbantanám a netet, mint anno az a 444 kommentelő, aki Tiborcz-ról írt egy szép szösszenetet és utána tiltották le a 444 kommentelést.
#16: Meg tudod mondani, hogy hol lehet amúgy beállítani, hogy egy ismerősöm se lássa a kommentelést? Én úgy tudom csak akkor lehet ha letiltom őket (azt meg nem akarom azért), de egyéb kommentmegtekintési beállítást én nem találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!