Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Attól, hogy a kormány egy...

Attól, hogy a kormány egy korrupt, népnyúzó bagázs, még miért ne lehetne a migráció is egy komoly kihívás? Miért nem lehet a kettőt külön választani egymástól?

Figyelt kérdés

Ha valaki kritizálja a Fideszt, arra egyből rásütik, hogy "Soros-bérenc" és migránsokat akar betelepíteni. Ha valaki szerint a muszlim bevándorlás veszélyt jelent arra pedig a balliberális szekta tagja sütik rá azt, hogy "agymosott fideszes". Miért ne lehetne abban hinni, hogy mind a kettő probléma? Az egészségügy és az oktatás romokban hever, több százezer ember vándorolt külföldre, a kormány egy feudális-autoriter illiberális rendszert épít ki, ahol a fejesek szétosztják egymás között a közpénzt, kokainoznak, miközben az országban nagy mértékű a szegénység, nyomor, munkanélküliség, kilakoltatások stb. Persze sorolhatnám még a problémákat a jelenlegi kormánnyal de akkor éjfélig itt lennénk. Én borzasztó messze állok a Fidesztől és a folyamatos Sorosozásukkal, migránsozásukkal is csak gyűlöletet akarknak kelteni és elakarják terelni a figyelmet a gaztetteikről azzal, hogy több milliárdot a gyűlöletkampányra költenek. De ettől függetlenül a migráció tényleg egy komoly probléma. Láthatjuk, hogy nálunk is mit műveltek 2015-ben Röszkén vagy, hogy Nyugaton hány nemi erőszakot, gyilkosságot követtek el, randalíroznak, gyújtogatnak az utcán. Hány terrortámadás kell még ahhoz, hogy az emberek észhez térjenek? Ez igenis probléma és nem a Fidesz propagandája hanem valóság.

Vannak sokan akik mélységesen elítélik a kormányt és ettől függetlenül problémának tartják a muzulmán bevándorlást pl a Jobbik, LMP. Puzsér Róbert, Molnár F Árpád, Márki Zay Péter, Vona Gábor és Schiffer András nem vádolhatók azzal, hogy kormánypártiak lennének, mégis úgy gondolják, hogy a migráció veszélyt jelent. Most csak mondtam néhány nevet. A Jobbik és az LMP polgári centrumpártok.

Miért hiszik sokan azt, hogy csak két oldal létezik?

2020. febr. 14. 19:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

# 10 Hogy ha komolyan nem látod a kettő között a párhuzamot, akkor te vagy az akivel felesleges vitatkozni. Nem azt mondtam, hogy minden menedékkérő ekonómiai bevándorló és azt sem hogy mind iszlamista.

De tagadhatatlan, hogy az ekonómiai migránsok és az iszlamisták is azt fogják hazudni, hogy ők menekültek és vissza élnek ezzel és kérelmezni fogják a menekült státuszt.

Éppenséggel azt gondolom, ha ahelyett hogy senkit nem fogadunk be kideríthettük volna ki az aki valóban az ISIS elől menekült, és befogadhattuk volna őket, ezzel jo példát mutattunk volna a többi tagállamnak, szemben azokkal az országokkal akik boldog boldogtalant befogadtak.

Aki pedig dolgozni akar, az legálisan, papirokkal, útlevéllel jön tehát nincs probléma.

Elég képmutató a magyar kormány, mert a kormány propaganda bevándorlás ellenes, közben letelepedési kötvényeket adtak el, ezek szerint a pénzes muzulmán jó, a csoró pedig rossz?

2020. febr. 15. 09:22
 12/15 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
57%
Nem mondtad és én se mondtam. Csak te azonnal felültél a migránsozós vonalra és a szokásos dolgokról kezdtél beszélni, holott a migráció esetünkben elsősorban határontúli magyarok áttelepedését jelenti Romániából és Ukrajnából, illetve magyrok külföldre költözését.
2020. febr. 15. 10:23
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A logikátok ott hibázik, hogy aki ide akar jönni, az azért jön, mert itt akar élni, dolgozni.

Eddig is már majdnem kétmillió migráns érkezett pár év alatt.

Lett belőle összeomlás, nem lett belőle. Pánikkeltés az egész.

2020. febr. 15. 11:01
 14/15 anonim ***** válasza:

"Csak te azonnal felültél a migránsozós vonalra és a szokásos dolgokról kezdtél beszélni, holott a migráció esetünkben elsősorban határontúli magyarok áttelepedését jelenti Romániából és Ukrajnából, illetve magyrok külföldre költözését."

Én nem gondolom azt, hogy a határon túli magyarokat egy kalap alá kellene venni 3. világbeli bevándorlókkal, mindazon álltal, ahogy korábban is említettem, aki munka vállalás céljából érkezik az országba azzal nincs semmi. Ami a magyar fiatalság kivándorlását illeti az országból szintén egy fontos probléma amivel foglalkozni kellene, de a kormány figyelen kívül hagyja.

Az a baj, hogy ti engem azonnal át akarsz rugdosni a szélsőjobbhoz és a fideszhez, és azt állítod ezekkel vagyok egy állásponton, holott ez nem igaz.

2020. febr. 15. 11:43
 15/15 Deák Dominik 2020 ***** válasza:

Te kezdtél rögtön magukat menekültnek tettető, illegális, afrikai bevándorlókról beszélni, holott a téma a migráció, ami ahogy írtam, nálunk elsősorban magyarok ki- és bevándorlásáról szól. Nem a te hibád, a kormány ügyesen terelte ebbe az irányba a közbeszédet.

De ha bevándorlásról van szó, nem akarok jelentéktelen számú menedékkérőről beszélni. Ha menedékkérőkről van szó, nem akarok bevándorlásról beszélni, mert a kettő két külön dolog.

2020. febr. 15. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!