Orbán ellen indítható lenne impeachment eljárás?
Találtam erről egy cikket: [link]
Trump ellen van folyamatban ilyen eljárás, de ő sokkal kevesebb szabálytalanságot követett el mint Orbán. Akkor Orbán esetében hatványozottan indokolt lenne ez?
"Végig azt írja, hogy a demookráci védelménet fontos eszköze... de közben egy demokratikusan megválasztott elnököt akarnak vele leváltani."
Szerintem azzal nem lehet minden esetben takarózni, hogy valakit demokratikusan választottak meg mert tegyük fel, ha a megválasztása után olyan dolgokat tesz amivel mondjuk vissza él a hatalmával, vagy esetleg törvénytelenségeket művel, azt mégsem lehet annyival magyarázni, hogy de hát őt választották meg, akkor neki mindent szabad.
Orbán meg amennyire már megkorrumpálta az egész választási rendszert, itt még a demokratikusan választott jelzőt is erősen lehetne vitatni.
"A magyar ellenzék elvégre amúgy sem tehet semmi érdemlegeset a jelenlegi egypártrendszerben..."
Akkor mit keres a Parlamentben ellenzék?
"Szerintem azzal nem lehet minden esetben takarózni, hogy valakit demokratikusan választottak meg mert tegyük fel, ha a megválasztása után olyan dolgokat tesz amivel mondjuk vissza él a hatalmával, vagy esetleg törvénytelenségeket művel, azt mégsem lehet annyival magyarázni, hogy de hát őt választották meg, akkor neki mindent szabad."
De újra és újra megnyeri a választásokat. Nem lehet minden esetben takarózni, választási csalás volt. Azt pedig csak a ballib pártpropaganda állítja, hogy visszaél a hatalmával. Ja, hogy az elvársaknak átjátszott dolgokat megnyírbálja? Mint ugye a tankönyvkiadásnál, ahol az MSZP-SZDSZ leépítette az állami tankönyvkiadást, hogy "szabad verseny" legyen, de valójában minden pályázatot véletlenül a rokonaik nyertek.
"Orbán meg amennyire már megkorrumpálta az egész választási rendszert, itt még a demokratikusan választott jelzőt is erősen lehetne vitatni."
Ezt mondja a ballib, csak persze azt nem veszik figyelembe, hogy a választási rendszer változtatásától függetlneül nyertek volna. A változtatást pedig demokratikus választási elvek mentén hozták. A választási rendszer korruptáltsága egyszerű hazúgság. Soha, senki nem tudta ez alátámasztani.
De a fene nagy demokrate lelkedet az miért nem zavarja, hogy a szersző az állampártnak, azaz az MSZMP-nek volt KB tagja? Van egy mondat is egy ilyen embertől, ami hiteles lehet a demokrácia témájában? Elhatárolódott az apjától valaha?
# 16!
De nem az. :)
Sajnos tapasztaltam, hogy amikor a tanár nénik szidták a könyveket, semmivel sem tudtál ezt alátámasztani.
Amúgy az oktatás és a tankönyv az, amibe mindig bele lehet kötni, mert nincsnek egyértelmű kapcsolatok és a trendek is folyamatosan változnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!