Ha a kormány erölteti azt, hogy minden gyerek 3 éves kortól kötelezően óvodába járjon, akkor miért nem biztosít az óvodákban pelenkázót, pelenkákat, és pelenkázást vállaló személyzetet?
Ugyanis sok gyerek 3 évesen még nem teljesen szobatiszta pl. délutáni alváskor bepisil, vagy pszichológiai okokból csak pelenkába hajlandó kakilni, akár 4-5 éves korig.
Szomszédom kislánya pl. ilyen 4 évesen. Miután hazaviszi az anyja, gyorsan kap egy pelenkát, hogy telekakilhassa, miután egész nap tartogatta.
Nálunk mindkét gyerek 1 évesen szobatiszta volt. Igaz ők ma már felnőttek. Mi még nem voltunk ilyen képzettek mint a mai szülők, sajnos internet sem volt. Nem tudtuk, hogy 4-5 éves korig kell pelenkázni a gyereket. Szerintem lelki törésük sem lett, hogy 1 évesen wc-be kellett kakilni.
De szerencsére a tudomány fejlődik, egyre jobb minőségű pelenkákat gyártanak, akár gimnáziumig is lehet pelenkázni a gyereket.
Én 1979-ben születtem és csak 4 évesen lettem szobatiszta, 6 éves koromig bepisiltem álmomban, és igen, Anyu szó nélkül pelenkázott, pedig akkor még csak textilpelus volt.
A kormány pedig hibbantan gyülekezete, akik parancsuralmi rendszert akarnak kiépíteni.
Érdekesség, hogy állítólag Hitler is azért lett pszichopata, mert az anyja nagyon szigorúra foga a bilire szoktatását.
Az óvodába járás feltétele hogy a gyerek szobatiszta legyen vagyis óvodában nincs pelenkázás.
ha pelenkázni kell akkor nem mehet óvodába vagy esetleg ha olyan különleges fogyatékossága van ami ezt igényli, akkor kell csak megoldani számára.
A szomszédod gyereke pontosan addig fogja ezt csinálni amíg ráadják a pelenkát. És nem kell hisztizni hogy könnyű ezt mondani, mert az enyém is ilyen volt. ettől a gyerek tökéletesen mehet az óvodába, semmi szüksége nincsen a pelenkára, pelenkázóra és bizony, az óvodában ennek nincs is máj helye.
A legtöbb gyerek nem az óvodában kakil, éppen úgy hazaviszi és otthon rakja le a csomagját mint a szomszédod gyereke. A különbség annyi, hogy a többi gyerek a vécére ül rá amint hazaért.
A szomszédodnak elég drasztikusan kell majd fellépnie és leszoktatnia a kicsit a pelenkáról, de csak majd ha jó idő lesz. Amint elég meleg lesz hozzá hogy félmeztelenül rohangálhasson, otthon ne adjon rá semmit alulra. Csak kis trikót vagy pólót, se bugyit, se pelenkát. A kicsiben van egyfajta félelem a bilitől, vécétől és ezért megvárja a pelenkát, mert az számára régi, ismert, biztonságos dolog. Ha viszontnem lesz semmi a popsiján akkor nincs is mibe belekakilnia. Éppen úgy ahogyan pisilni már a bilibe, vécébe pisil, úgy lesz kénytelen majd kakilni is. mert azt már érti hogy a földre nem illik kakilni.
Nem szabad leszidni, nem szabad erőltetni, csak nem kell rá pelenkát adni. Amikor pisilni leül a vécére, akkor mondani kell hogy na, most lehet kakilni is. ha nem megy hát nem megy, majd a következőnél.
Amúgy nincsen kisebb tesója a szomszéd kislánynak? Akkor is nagyon gyakori hogy visszakérik a gyerekek a pelenkájukat, mert látják hogy a tesónak is az van és hogy az anya, apa mennyit foglalkozik vele amikor pelenkázzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!