A Fidesz miért nem veszi észre, hogy amikor a Momentumos EP-képviselőket hazaárulózzák, azzal csak azt érik el hogy a fiatalok még inkább elfordulnak tőlük?
A Závecz szerint a 30 év alattiak között a BIZTOS SZAVAZÓK körében mindössze 25%-os (!) a Fidesz támogatottsága, míg az ellenzéki összefogást alkotó pártoké összesen 70% (!!!) feletti (ennek a 70%-nak majd' kétharmada Momentumos).
A Fidesz miért nem veszi észre, hogy amikor Cseh Katkát és Donáth Annát mocskolja annak van egy olyan hatása, hogy az egész magyar fiatalságot/értelmiséget támadja - mert a két Momentumos képviselőnő a fiatalok szemében megtestesíti őket: a Momentumos képviselőnők a magyar fiatalok hangja Európában.
A fiatalok között olyan kirobbanó népszerűsége van a Momentumos EP-képviselőnőknek, mint a legnépszerűbb rockzenekaroknak - egyfajta sztárok.
A Fidesz ezt miért nem látja?
Értelmes fiatal ha meglátja ahogy a két Momentumos hölgy úgy röhögcsél ott meg dolgozik Magyarország ellen ahogy két általános iskolás röhögcsél a padban mikor beszólnak a tanárnéninek az nem igazán szimpatikus attól függetlenül, hogy valaki Fideszes vagy nem az.
A Fidesz támogatottsága pedig a legnagyobb a fiatalok körében továbbra is statisztikailag.
"A Fidesz, táborának csökkenése ellenére, minden társadalmi rétegben vezet... "
ez a cikk utolsó mondata, szóval akkor ebben benne vannak a 30 év alattiak is. (ott lehet szorosabb a verseny mint mondjuk a nyugger korosztályban de attól még vezetnek, ez meg cáfolja, hogy a Momentum az adott korosztályban erősebb lenne.)
De még ha igazad is lenne az állításodban akkor is az mit jelentene?
2022 elejéig meghal 300 ezer nyugdíjas, ennek a kétharmada legyen aki szokott szavazni, az 200 ezer ember. A 200 ezerből 70% szavazzon a Fideszre(ezzel szerintem túlbecsültem) az 140 ezer szavazat.
Bő 2 év alatt 200 ezer gyerek fog felnőni, ennek a fel menjen el szavazni (ezzel túlbecsültem, mert a legfiatalabb korosztály jár legkevésbé szavazni.) Ennek a 25%-a ha Fidesz szavazó az jelent 25 ezer + szavazatot.
Szóval 2022-re a Fidesz bukni fog 115 ezer szavazatot míg az ellenzéki nyerni fog 15 ezret(75 ezer új fiatal szavazó - 60 ezer ellenzéki nyugger).
5 millió embernek a 115 ezer az a 2,3%-a, ennyivel fog a Fidesz gyengülni míg az ellenzéki 0,3%-ot fog erősödni.
#8 erre mutatnál linket?
Mert eddig én még nem láttam olyan kutatást ami azt mutatta volna, hogy a fiatalok körében a Fidesz a második helyre szorult volna vissza.
(egy hasonlót láttam ahol csak 4-5 egyetem diákjait kérdezték meg, de az meg nem épp reprezentatív se a diplomázottakra nézve se pedig a fiatal korosztály szempontjából)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!