Miért erőlteti a kormány a kereszténykedést?
Emlékszem, amikor gyerek voltam, a 90-es években, még csak mániákus öregasszonyok voltak ennyire rákkattanva a témára és nagyanyám miatt nekem is ott kellett kínlódnom a miséken, különben dührohamot kapott, ha anyám-apám nemet mondott neki, de hihetetlen módon azóta kormányprogram lett ebből az agybajból.
Hogy jutottunk idáig? Mi történt?
Mert ezzel lehet fogni hülyíteni a népet
Lehet ezen a világon sz@rul éltek na de majd a következőn na persze...
Felismerték azt hogy a vallás a legkiemelkedőbb értelmezhető fogalmak között vannak a köztudatban.
Nagyon kevés már az "igazi"(templomba jár,imádkozik...)ember mert a tájékozottság hazánkban igaz még mostanában kezdene kialakulni,de már nagyon elterjedt.Ahelyett hogy rábízná a társadalomra a saját hitvallását erőltet egy sajátnak hitt/vélt/mondott beállítottságot hogy elnyerje az állampolgárok támogatását.
A hit ugye idősek számára értelmezhető a fiatalabbak az idősebbtől kapták a nevelésükkel az akik ezen kívül ateisták vagy valláson kívüliek (semmi kapcsolatuk nem volt és nincsen) azok pedig a társadalmi normáknak megfelelően kell hogy viselkedjenek.Ha ezt államvezetési szinten hirdetik akkor a társadalomban plusz ellentétet lehet szítani.
"Izraelben pedig a lakoság nagy része a héber vallást követi ami egy fokkal nem jobb a kereszténységnél,valamiért ez nem zavar senkit."
Nem láttál még akkor összecsapást a valláskárosult orthodoxok és a liberális feministák között jeruzsálemben.
"Szinte ezen az országon kívül az összes európai országban már a demokratikus értékek határozzák meg a közéletet, itt meg a sötét középkor tért vissza."
Én se vagyok vallásos, de ne kacagtass már. Jártál életedben külföldön? Mert én Európa minden országában jártam és a demokratikusnak nevezni őket vicc.
Kell a KDNP a 2/3-hoz! Ne is olyan régen még
TÉRDRE CSUHÁSOK
volt a fidesz és vitya véleménye!
Több alapvető baromsg is összejött itt.
A "kereszténykedés" azért kell mert sokan szeretnék elfeledteti, hogy az itteni kultúra alapja a kereszténység és az életünket a keresztény értékek határozzák meg.
Szó sincsen itt a templomba járó, imádkozós kereszténységről, annyiról van szó, hogy egy MÁSMILYEN vallás elvárásai, szokásai ne vegyék át a helyét annak ami az életünket alapvetően meghatározza. Ahogyan az se történjen meg hogy érték nélkülivé tegyék az életünket csak mert másokat zavar hogy van határozott elgondolásunk a jó és rossz viszonyáról.
Kérdező
Téged hol és ki az aki megpróbál rávenni hogy járjál templomba meg imádkozzál? Ki az aki megpróbálta erőltetni mostanában hogy elmenj misére? Nincs ilyen. A másik oldalnak viszont biztosítani kell annak lehetőségét, hogy ezt megtehessék, ha akarják.
"Hogy jutottunk idáig? Mi történt?"
Úgy jutottunk ide, hogy az életünk korábban is természetes módon alapját képező értékeket elkezdték semmibe venni és szemétre dobni. Amivel maga az itt élők kultúrája került veszélybe és azoknak a szabadsága akik viszont hisznek valamiféle Istenben, legyen a vallásuk bármilyen is. Ha elkezded lerombolni a szokásokat, szabályokat és áthágni, megsemmisíteni a törvényeket amik addig nem voltak leírva, mégis a többség betartotta - akkor vagy megszűnik az egész, vagy elkezdik ezeket írott törvényekké alakítani és akár erővel is betartatni.
Egyszerűbben: amíg mindenki tudja hogy nem sz*runk az asztalra és nem köpünk bele a másik ételébe csak mert nekünk nem tetszik, addig nem is kell miatta szólni, tenni semmit - mert nincs rá szükség. Azonban ha egyre többen elkezdenek odasz*rni az asztalra és köpködni mások ételét, akkor bizony kő keményen fel kell lépni ezek ellen, különben ez válik természetessé és már csakis olyan asztalnál lehet enni ami tele van sz*rva és neked sem marad más, mint hogy azt edd meg amibe mások beleköptek.
Mert ez hoz neki szavazatokat (még).
"Csuhások térdre!" (Orbán után szabadon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!