Miért ilyen nagy a kivándorlás az országból? Ennyire rossz ország lenne? És ha nem ez a kormány lenne akkor is ennyien mennének el külföldre lakni?
Nálunk a legkisebb a kivándorlás, vagy tán a cseheknél.
Így volt ez mindíg, csak volt közben az a 45 év vasfüggöny.
#23, pont miattad szar az ország, fröcsögsz, duzzugsz de nem mész máshova.
Ha menni akarnák, akkor mennél... pár év múlva?
Nem lesz abból semmi, maradsz itt a rosszindulatoddal
24-es, igen pár év múlva, mert mi nem a nagy semmire akarunk kiköltözni, hanem nyelvtudással és életképes szakmával, hogy boldogulhassunk, ne pedig mosogatnunk-takarítanunk kelljen.
Egyébként nem duzzogok, csak leírtam a véleményemet, amik tények sajnos. Én örülnék a legjobban, ha nem így lenne ez ebben az országban, ha tudnám szeretni ezt a helyet. De sajnos nincs miért.
Ja azt meg végképp nem értem, mi ebben a rosszindulat? Hogy leírom, hogy sok a szemét, a feketebér szinte alap stb.? Ez nem rosszindulat, hanem TÉNYEK.
Szerintem meg az ilyenek miatt rossz ez a hely, mint te, aki személyes sértésnek veszi, ha valaki nem imádja Magyarországot, és természetesen az érvei kimerülnek abban, hogy el lehet akkor menni.
#25 Tudod az a vicc hogy fel sem tűnik neked, hogy éppen ebben a szar országban tudod megszerezni azt a nyelvtudást meg életképes szakmát, mert az itt dolgozóknak, itt maradóknak az adójából van finanszírozva az oktatás. Ebben a szar országban van lehetőséged ingyen tanulni akár 50 évesen is egészen az egyetemig, itt ez a szar ország biztosít neked lehetőséget két szakma megszerzésére.
Aztán az itt megszerzett tudásoddal mész máshová és ott hozol hasznot az ott élőknek, akik semmit nem fektettek a te tudásodba, készségedbe. Pontosan az ilyen hozzáállás miatt vagyunk nehezebb helyzetben. Mert ahhoz hogy itt legyen 1 szakmunkás, 1 orvos, legalább kettőnek kell fizetnünk a tanítását - míg ahová mész, ott nem kell érte fizetni egynek sem.
Ha van életképes szakmád, nyelvtudásod, akkor itthon is tudsz vele boldogulni, normálisan élni.
"Ha van életképes szakmád, nyelvtudásod, akkor itthon is tudsz vele boldogulni, normálisan élni."
Olyan országban szeretnék élni, ahol nem csak a mérnök-orvos-informatikus körnek a kiváltsága a normális élet. A bolti eladóra, pékre, ápolóra nincs szükség szerinted? Mert szerintem van, és szerintem ők is megérdemelnék, hogy normálisan tudjanak élni, nélkülözés nélkül felnevelni a gyereküket.
#25, én nem vettem személyes sértésnek, és nem is azt mondta, hogy el lehet menni ( az valaki más volt)
Csak, úgy tapasztaltam magamon is, másokon is, hogy a túl hosszú nekikészülésből nem szokott semmi jó kijönni .
Én majd kétszer annyi idős vagyok, mint te, de mégis az az érzésem, hogy öregek vagytok már új szakmàhoz, másik nyelvhez stb.
De azért hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!