Egykori szélsőjobbosok, mi változtatott demokratává titeket?
Nagyjából valamikor a 20. születésnapom környékén kezdett erősen visszaszorulni nálam a széljobber gondolkodás. Ez 2012 első felében volt.
Túl voltam egy nagy szerelmi csalódáson, ráadásul ezzel párhuzamosan a baráti körömmel is szakítottam és olyan munkahelyre kerültem, ahol volt két cigány munkatársam, akik rendesen viselkedtek, nem úgy, mint a régi, széljobber baráti köröm. Nagyon szoros barátom nem lett a kétt cigány, de jó haverok voltunk.
Először azzal a képpel szakítottam, hogy a magyarok valami különleges, felsőbbrendű nép lennének, utána pedig elolvastam pár könyvet a náci Németországról, amik meggyőztek, hogy az sem volt fenékig tejfel. Folyamatosan, lépésről-lépésre konszolidálódott a gondolkodásmódom, amihez az is hozzájárult, hogy napi szinten követem a politikát és végignéztem, ahogy a Fidesz kisodródik széljobbra, ezzel együtt pedig egyre primitívebbek lesznek. Mivel én nem vagyok ilyen suttyó ember, ezért nem szimpatikus, amit művelnek.
"Mert nagyon sok jelenség valóban megerősít bizonyos szélsőjobbos "konteókat"
Nagyon sok jelenség pedig nem.
A Fidesz elég távol áll az igazi szélsőjobbtól, ez náluk csak egy eszköz, ha lapos Föld-elmélettel lehetne megszólítani az embereket, akkor azt hirdetnék. A szélsőjobb nem ez. Ők erősen Izrael-pártiak például, ill. kisebbségpártiak. Orbán mondjuk nehezen lehetne szélsőjobbos, picit hiteltelen lenne...
Itt van pl. ez a gyöngyöspatai ügy, gusztustalan ez a rasszistázás, miközben nyilván szegény magyar gyerekeket terrorizálták, és látom, kik perelték be az államot, és kik jogvédenek, ajvékolnak, rasszistáznak ilyenkor a sajtóban... De ez csak egy példa. Egy-egy ilyen eset teljesen visszazökkent erre a konteós síkra. Egy az egyben igaz, amit írnak.
Kérdező!
Már a kérdésfeltevésed is arról árulkodik, hogy utálod a magyarokat, mint a sz@rt.
Először nézz magadba és csak utána ekézd a nemzeti oldalt!
Mondjuk példát vehetne sok libsi Dél-Szudántól, undorodnak itt a nacionalizmustól ott meg senki nem hisztizett csak a szudániak.
Magyarokat meg nem baj ha utálják a libsik.
Nem tudom, hogy a választáson induló, 3s eredményes párt miért állna kívül a demokrácián?
Mindegy, miféle ideológia.
Az antifa, betyársereg ilyesmik, akik nem a választások révén jutnak szerephez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!