Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egykori szélsőjobbosok, mi...

Egykori szélsőjobbosok, mi változtatott demokratává titeket?

Figyelt kérdés
Mert nagyon sok jelenség valóban megerősít bizonyos szélsőjobbos "konteókat" nap mint nap, mind a médiában, politikában, mind a személyes tapasztalatokban. A lakosság 10-20%-a hisz is ezekben, de bizonyos dolgokban akár 40-50% is.

2020. jan. 19. 15:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Nagyjából valamikor a 20. születésnapom környékén kezdett erősen visszaszorulni nálam a széljobber gondolkodás. Ez 2012 első felében volt.

Túl voltam egy nagy szerelmi csalódáson, ráadásul ezzel párhuzamosan a baráti körömmel is szakítottam és olyan munkahelyre kerültem, ahol volt két cigány munkatársam, akik rendesen viselkedtek, nem úgy, mint a régi, széljobber baráti köröm. Nagyon szoros barátom nem lett a kétt cigány, de jó haverok voltunk.

Először azzal a képpel szakítottam, hogy a magyarok valami különleges, felsőbbrendű nép lennének, utána pedig elolvastam pár könyvet a náci Németországról, amik meggyőztek, hogy az sem volt fenékig tejfel. Folyamatosan, lépésről-lépésre konszolidálódott a gondolkodásmódom, amihez az is hozzájárult, hogy napi szinten követem a politikát és végignéztem, ahogy a Fidesz kisodródik széljobbra, ezzel együtt pedig egyre primitívebbek lesznek. Mivel én nem vagyok ilyen suttyó ember, ezért nem szimpatikus, amit művelnek.

"Mert nagyon sok jelenség valóban megerősít bizonyos szélsőjobbos "konteókat"

Nagyon sok jelenség pedig nem.

2020. jan. 19. 15:48
 2/12 anonim ***** válasza:
21%
Jobber vagyok,engem semmi. :)
2020. jan. 19. 15:48
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Elkezdtem nézni a Star Trek-et, és nagyon megérintett a Föderáció eszméje, mint egy lehetséges jövőbeli utópia az emberiség számára, hogy akár így is lehet majd élni.
2020. jan. 19. 15:55
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Gyurcsány jobban fizet. Nekem ennyi elég. Még ez európai minimálbér is jó.
2020. jan. 19. 16:52
 5/12 anonim ***** válasza:
4%
Széljobber nem voltam, de erős jobboldali eszméket vallottam. Röviden a Fidesz változtatott meg és a turbómagyarok. Ezek mutattak görbe tükröt nekem és észrevettem mennyire primitív az egész és mennyire más, mint aminek elképzeltem. Továbbá, amikor jöttek ezek az SJW - k meg az LMBTQ baromság én is sokat röhögtem rajtuk, mint mindenki más, de ezzel együtt rálátást nyertem egy olyan a közösségre is, ami ennek az ellenszele volt. Észrevettem, hogy azok, akik leghangosabban szidják a kultúrbalos fanatikusokat cseppet sem jobbak náluk, csak ez más területen nyilvánul meg. Rájöttem, hogy annyira mérgező ennek az egésznek az ellenszele, mint maga a jelenség, úgyhogy onnantól kezdve óvatosabban közelítettem a témához és jobban körülnéztem, miellőtt véleményt alkottam, mert nem akartam, hogy bármely véglettel is azonosítsanak. Jelenleg, 19 évesen centralistának vallom magam és tartózkodom a végletes politikai csoportoktól.
2020. jan. 19. 18:02
 6/12 A kérdező kommentje:

A Fidesz elég távol áll az igazi szélsőjobbtól, ez náluk csak egy eszköz, ha lapos Föld-elmélettel lehetne megszólítani az embereket, akkor azt hirdetnék. A szélsőjobb nem ez. Ők erősen Izrael-pártiak például, ill. kisebbségpártiak. Orbán mondjuk nehezen lehetne szélsőjobbos, picit hiteltelen lenne...

Itt van pl. ez a gyöngyöspatai ügy, gusztustalan ez a rasszistázás, miközben nyilván szegény magyar gyerekeket terrorizálták, és látom, kik perelték be az államot, és kik jogvédenek, ajvékolnak, rasszistáznak ilyenkor a sajtóban... De ez csak egy példa. Egy-egy ilyen eset teljesen visszazökkent erre a konteós síkra. Egy az egyben igaz, amit írnak.

2020. jan. 19. 18:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Az kapásból hazugság, hogy a Fidesz szélsőjobboldali. Amit a nácikról mondanak, azokban sajnos nem lehetünk biztosak, elfogultak, túlzóak ezek az anyagok. Pl. mi szolganép lettünk volna, ilyeneket mondanak teljes meggyőződéssel. Erre bizonyíték sincs, csak ezt feltételezik egy alternatív jövőre nézve... A centrista álláspont is nagyon távol áll a realitástól.
2020. jan. 22. 13:59
 8/12 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező!

Már a kérdésfeltevésed is arról árulkodik, hogy utálod a magyarokat, mint a sz@rt.

Először nézz magadba és csak utána ekézd a nemzeti oldalt!

2020. jan. 22. 15:05
 9/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk példát vehetne sok libsi Dél-Szudántól, undorodnak itt a nacionalizmustól ott meg senki nem hisztizett csak a szudániak.

Magyarokat meg nem baj ha utálják a libsik.

2020. jan. 22. 15:12
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, hogy a választáson induló, 3s eredményes párt miért állna kívül a demokrácián?

Mindegy, miféle ideológia.

Az antifa, betyársereg ilyesmik, akik nem a választások révén jutnak szerephez.

2020. febr. 28. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!