Mit gondoltok, ha a magyar kormány nem fogadja el magyar bíróság ítéletét, akkor nekem sem kell, mert nem értek vele egyet?
A törvényeknek bennünket, a népet kell szolgálnia.
Ha az ostoba bírók olyan ítéletet hoznak a meglévő törvények alapján, amik minden értelmes ember kedélyét felborzolják, akkor a kormánynak kötelessége olyan módon módosítani a törvényeket, hogy az aljas bűnözők és a hitvány ügyvédek és bírák ne kereshessenek kiskapukat, hogy a többség adóforintjaiból megszedhessék magukat.
Az világos, hogy nem középkori tömlöcökben kell tartani az elítélt bűnözőket, de a börtönök nem üdülők, ahol még fizetség is dukál nekik a teljes ellátás mellé.
Én fontolóra venném ezeknek a hitvány, aljas bíróknak, ügyvédeknek, jogászoknak az elítélését, hiszen a jogrendszer kijátszása is lehet bűncselekmény, amit minimum a hivatásuktól való eltiltással kellene honorálni.
De ha középkori körülmények vannak a börtönökben, akkor azért nem jár semmi?
Ha egyszerre csak egyvalaki tud lejönni az ágyról, akkor nem jár semmi?
Gondolkodni kellett volna, és megépíttetni a börtönöket, amiket beígértek. Nem pedig mindenáron azt keresni, hogy ki építi meg őket féláron.
Nem középkori viszonyok vannak a börtönökben.
Magyarországon még sokkal jobbak is a körülmények, mint például Svájcban, ahol sokkal nagyobb a szigorúság és mind az ellátás, mind a körzetek minősége rosszabb, mert nem jutalomként, hanem büntetésként tartják a rabokat a BV intézményekben.
"de a börtönök nem üdülők"
Fejtsd ki nekem világosan, hogy miért számítana üdülőnek, ha a rab megkapná a neki járó 4-6 köbméter mozgásteret?
Miért számítana üdülőnek, ha nem lenne az egészségét károsító penész és gomba a szobája falain szellőztetés nélkül?
Miért számítana üdülőnek, hogy a mosdóban ne lehessen találni vésett és karcolt írást a csempén, azaz hogy ne legyenek erre alkalmas eszközök az elítélteknél?
Úgy csináltok, mintha ezek a pereskedések arról szólnának, hogy elkopott az íróasztal sarka, meghogy termálvizes fürdőt akarnának maguknak "üdülő" gyanánt.
És ha megvagy a fentieknek a megválaszolásával, mondd el nekem, hogy ha te így vélekedsz, és a kormány is így vélekedik, akkor mi a helyzet Mengyi Roland börtönével? Egyéni cellák, saját használatú konyha, kiterjesztett látogatási idő, játékok, tv stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!