A magyar mindig is egy ilyen gyűlölködő nép volt, vagy a fidesz tette azzá?
Bizony ilyen volt mindig. Ilyen szintű gyűlölködéshez, ami már általánossá vált, kell hogy benne legyen az emberekben, kell hozzá egy alap, igény rá. És a magyar emberekben van is erre igény, sőt, még több is annál. Persze tisztelet a kivételnek, de látjuk, mi folyik az országban.
A Fidesz ezt csak kihasználja, felerősíti és legitimálja, és abszolút tudatosan teszik ezt.
Gyurcsány alatt is volt gyűlölet (csak akkor pl. a külhoni magyarok ellen, vagy szlovákok, románok, stb. ellen), de Orbán tényleg a maximumra tolta "patás ördög" keresést.
Meg irodalmi műveket olvasva sokszor mások ellen is volt, pl. törököket is gyűlölték. Igaz, gyakran joggal... Sokat szívott a magyar, valahol érthető is, ha bizalmatlanná vagy akár gyűlölködővé vált. De pl. a szocializmus/kommunizmus valószínűleg megerősítette a belső viszályokat is (feljelentgetések, besúgó rendszer, stb).
Egyébként abban nem vagyok biztos, hogy kirívóan gyűlölködő. Sok más országban is vannak gyűlölködők, idegengyűlölők, rasszisták, más nemzeteket gyűlölők, soviniszták, stb.
Sőt, felvidéki nagyapám is szokta mondani, hogy Magyarországon kedvesebbek, segítőkészebbek, vendégszeretőbbek az emberek, mint Felvidéken. (Igaz, a cseheket még sokkal inkább dicsérte ilyen szempontból.)
"Gyurcsány alatt is volt gyűlölet (csak akkor pl. a külhoni magyarok ellen, vagy szlovákok, románok, stb. ellen)"
Én nem vettem észre semmi ilyesmit. Leginkább Gyurcsányt és az MSZP-t gyűlölte mindenki.
Persze, hogy lehetnének. Az már más kérdés, hogy valóban azok-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!