A népességfogyás egy második trianonhoz vezethet?
Igen.
A GYMS megyei Rajka, pl szinte Pozsony elővárosa lett. Azonban addig örüljünk, amíg szlovákok jönnek ide.
Borsodi létedre mást nem vettél észre?
#3 Meg még egy aprócska különbség, hogy éppen elvesztettünk egy világháborút.
Akárhogy forgolódtam is a hírekben, nyomát sem találtam hasonlónak mostanában. vagy csak figyelmetlen voltam és nem vettem észre hogy itt volt egy világháború megint és ismét elvesztettük.
Igazából világháború nélkül is nemzetiségekre hullott volna az OMM 20-30 éven belül az erősödő függetlenedési és nacionalista törekvések miatt, szóval ez ilyen módon elkerülhetetlen lett volna, esetleg csak jobb kimenetellel.
Kérdésre válaszolva: A népességfogyás önmagában nem vezet ahhoz. Ezt a fejlett államokban egy- két kivételtől eltekintve mindenhol láthatjuk, azaz fogy a népesség. A probléma ott van, ha -mint ahogy mondod- külföldiek költöznek ide akár tömegesen is, ehhez viszont nem is kell népességfogyás, ez megtörténhet anélkül is. Persze a kormány asszisztálásával a letelepedési kötvények, és az egyéb ázsiai "vendég" munkások miatt sokkal inkább kell tartani az ilyesféle "Trianonoktól" mint a szlovákoktól. Egyébként a mai Európában az országhatárok gyakorlatilag jelentőségüket vesztették, már nem nagyon van aktív politikai vita arról, hogy a Borsodi- szénmedence például Szlovákiához tartozzon-e, és a románok sem kardoskodnak amellett, hogy Debrecen főterén román zászló lobogjon. (nem a népesség körében lévő néhány szélsőségesre és meggondolatlan politikai elszólásokra, hanem valódi kormányzati szándékokra gondolok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!