Ha esetleg menne is a NER-banda 2022-ben, lenne bármi értelme egy köztársaságpárti kormánynak?
Lenne értelme mindenképpen. Sőt, ha kétharmaddal kerülne kormányra az ellenzék, azért lássuk be, akkor sem lehetne egy-kettőre helyrehozni mindent, elképesztő károkat okozott az országnak 10 év alatt a NER. Úgyhogy első lépésnek tökéletes.
Ha Orbán egyszer ellenzékbe kerül, onnantól nyert ügye van az ellenzéknek. Teljesen tönkretenné, nem tud veszíteni, sosem tudta elviselni. Orbán nélkül pedig a Fidesznek vége.
De azért jegyezzük meg, ettől jelenleg igen távol állunk, és vannak kétségeim az ellenzéki együttműködéssel kapcsolatban is.
"kétharmaddal kerülne kormányra az ellenzék"
Ne, nem hiszem el.
Én magam már régóta gondolkodom a problémán, amit felvetettél és arra jutottam, hogy nem. Ha az ellenzék betartja a demokratikus játékszabályokat, akkor semmi esélyük nincs a fideszes gőzhengerrel szemben.
Még ha meg is lesz nekik 2022-ben a min. 100 mandátum, akkor is rettenetesen törékeny és erőtlen a szövetségük, miközben a Fideszen belül vasfegyelem uralkodik. Orbánék simán ki fogják játszani őket egymás ellen és ellehetetlenítik az ország működését, ha nem ők irányíthatnak. Ki fognak kényszeríteni egy új választást és megint kormányra kerülnek.
Úgy vélem, hogy véglegesen nem lehet tőlük békésen megszabadulni.
"én elmegyek innét. Jó messzire."
Aki menni akar arra fel kell adni a kabátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!