Fideszesek, ti számítottatok rá annak idején, hogy a FIDESZ elkezdi beszántani a demokráciát vagy ti is meglepődtetek?
Figyelt kérdés
2020. jan. 6. 14:42
1/8 anonim válasza:
A FIDESZ nem "szántotta be" a demokráciát, ezért nincs is min meglepődöm...
2/8 anonim válasza:
Az összes fideszes ismerősöm röhög a demokrácián.
3/8 anonim válasza:
A fideszeseknek nem kell demokrácia, nekik orruknál fogva vezetés kell. Másképp nem tudnak élni, nincs annyi eszük.
4/8 anonim válasza:
Dehogy lepődtek meg hisz ezt akarták csak még akkor lehet nem tudták. Fideszes mindig azt gondolja amit éppen a párt mond neki h gondolni kell.
5/8 anonim válasza:
A demokrácia már 1945 után folyamatosan be volt szántva. Az MDF nagy hibát követett el, hogy az elvtársakat meghagyta mindenhol ellene tevékenykedni. Orbán éppen most csinál rendszerváltást ha nem vennétek észre
6/8 anonim válasza:
Nem, olyasmin nem szoktam meglepődni ami nem történik meg - az egyszerűen nincs és kész.
Ami meglepő, hogy nektek annyira kicsi az elmebeli képességetek, hogy ilyen egyszerű szavakat sem tudtok értelmezni mint jog, demokrácia, szabadság.
De már ezen sem kellene meglepődni, hiszen már 2011-ben kimentetek és totál szabadon, órákon át tüntettetek azért, hogy nincs véleményszabadság, gyülekezési szabadság. Majd nyilatkoztátok mindenfelé az összes médiában hogy nincsen szólásszabadság. Akkor sem jöttetek rá hogy ti vagytok az élő bizonyítéka annak hogy mindegyik létezik - most mi lenne a meglepő?
7/8 anonim válasza:
Furcsa elképzelésetek van a demokráciáról.
8/8 cro-minyon válasza:
Attól függ, hogy milyen demokráciát is szántott be. Keményen liberális, esetleg libertariánus fajtáját meglehet, tényleg beszántotta, legalábbis törekedett rá. Abban az értelemben azonban nem, hogy választások útján le lehet váltani, lehet ellene vélemény megfogalmazni, lehet elleni tüntetni, lehet ellene folyamatosan uszítani... Ezek a diktatúrában nem így működnek. Nem tudom, hogy milyen demokrácia is járt a kérdező fejében. Számomra létezik ma is Magyarországon demokrácia. Külön örültem például annak a Fidesz korai, 2010 utáni intézkedései során, hogy új Alkotmányt írt, valamint, hogy nem Magyar Köztársaság lett a hivatalos elnevezésünk, államformánk persze megmaradt. Én pozitívan tekintek minden olyan intézkedésre, amely a jogfolytonosságunkat minél haosszabbra nyújtja. Nem gondolom, hogy a magyar közjogi fejlődés csúcsa 1989 után lezajlott, a Fidesz a maga módján - messze nem hibátlanul - ezen próbált változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!