Nem szégyen a többi pártra nézve, hogy csak a DK foglalkozik azzal, hogy csökkenteni kellene a különbséget az EU keleti-nyugati tagállamai között?
Én sem bírom GY.F-et, viszont ez tényleg egy olyan téma, amivel foglalkozni kellene.
Nagyon helyesen,ideje lenne az európai minimálbér gondolatával is megbarátkozni.
Persze, most is emelték a minimálbért, de még mindig nem éri el a létminimumot.
A létminimum bruttó 245 ezer, azaz nettó 160 ezer lenne.
A garantált bérminimumnak pedig bruttó 300 ezerre kellett volna emelni.
Ha egy cég nem tudja ezeket az alacsony béreket sem kitermelni, akkor így járt.Működjön hatékonyabban.Vagy adja el a putrit olyanoknak, akik hatékonyabban tudnak működni.
Bruttó 245 ezer minimál és bruttó 300 ezres garantált minimállal sem lenne itt nyugati életszínvonal, de legalább nem lenne ennyire óriási különbség.
Összehasonlításképpen:
A német bruttó átlagbér tavaly 3700 euro volt.
Tehát, most 2020-ban a magyarnak minimum bruttó 2000 euro körül kellene járnia.Ennek a nettója 400 ezer forint.
A Fidesz foglalkozhatna ezzel.Ez nagyon fontos téma.
Kitűzhetne céldátumokat, hogy "elérjük,hogy 2022-ra bruttó 650 ezer lesz az átlagbér".
értsd már meg hogy ez a nyugatnak nem érdeke.túlságosan függünk tőlük,hála a fidesznek.mondjuk gyurcsány idején még autógyárak sem voltak,akkor csak a nagy semmi volt meg az államcsőd,imf-hitel..
egyébként pedig: [link]
egyébként annak idején mennyit emelt a minimálbéren a gyurcsány-bajnai kormány?
a garantált bérminimumot meg egyenesen az orbán-kormány vezette be 2014ben
Kedves 3,
nem teljesen igaz, amit írsz.
Németországban a legtöbb termék ugyanennyi vagy olcsóbb a boltokban.Például én onnan szoktam hozatni Nutellát meg sensodyne fogkrémet, mert megéri.
Egyedül az olyan szolgáltatások ára magasabb, aminek nagy az élőmunka igénye.Például fodrászat, vendéglátás...stb
Illetve, az ingatlanok.
Ezek valóban jóval drágábbak, mint itthon.
De, Iphonét olcsóbban veszel ott, mint itt, új TV-t szintén.
Több fizetésből, növekedne a fogyasztás is, ami a cégeknek és jó az államnak is.
Ha meglépnék a béremeléseket, kb csak az első-második év lenne nehezebb, ameddig beáll a piac.
"megemelik ennyire a béreket akkor az árakat is így emelnék, akkor meg nem jönnének ide a külföldi cégek dél-koreából és egyéb országokból."
Tessék már elfelejteni, hogy Magyarország csak arra jó, hogy olcsó munkaerővel kiszolgáljon cégeket.
Ameddig ez a mentalitás uralkodik, addig nyugatias életszínvonal sem lesz itt, csak ez a balkáni szemét.
Gyurcsány megint hülyeségeket beszél. Ő azt hiszi, ez úgy működik, hogy a kormány kettőtt csettint éa hirtelen bruttó 245 ezer lesz a minimálbér...😂😂
Vénségére teljesen megborult ez a faszi.
3 as vagyok, kérdező igen olcsóbbak egyes dolgok, ezt direkt kihagytam mert ez már bonyolultabb téma, vásárlóero paritas mutatja meg hol mennyit ér az átlag fizetés egy főre jutóan, magyarorszagon ez kB 40% az usahoz merten, csak éppenséggel a technikai és egyéb eszközök nem a fő alkotó eleme az eletszinvonalnak, fogyasztói kosár legnagyobb részét az élelmiszerek teszik ki tudtommal 27%-al,a lakás kB 25, egyéb dolgok még kB 25%,vagyis amit te leirsz olcsóbbaknak azok töredékét teszik ki, az élelmiszereket közt is inkább a minőségiek az olcsóbbak amik alapvetően drágábbak.
Ilyenre hivatkozni amit tippeljunk biztos kevesebb 30% ot tesznek ki a fogyasztói kosárból az nem egetrengeto, főleg hogy a többi felhuzza. Amúgyis előmunkara egyre kevesebb igény van, az autómatuzacio egyedül az alacsony és magaskepzettsegueket nem tudja kiszoritani, és Magyarország éppen inkább a közepes felé hajlik ami megy a felső felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!