Magyarországon, a diákhitel miért nem kamatmentes?
Jelenleg a felsőoktatás átalakítása zajlik, olyan módon,hogy magántőkét is belehet vonni.
Ez emelni fogja az intézmények színvonalát, az oktatók bérét,felszereltséget, kutatásokat....stb.Az intézményre nézve pozitív lesz.
Viszont, ennek a magánosításnak az egyik hozadéka, hogy a tandíjak jelentősen emelkedni fognak.
Egy vidéki intézményben várhatóan 500-600 ezer is lehet.
Másik következmény, hogy kevesebb lesz az államilag támogatott hely.
A magyar állam lehetne annyira korrekt, hogy a diákhitelt kamatmentessé teszi.
Egy demokráciában az egyik legfontosabb alapelv, a tanulás szabadsága.Minden polgárnak lehetőséget kell adni,hogy tanulni tudjon, azon belül azt, amit szeretne.
Tandíj?
Hát az a fidesz szerint nincs is nem? Vagy mégis van?
Csak nem megint nyilvánvalóan szembe köpte magát a fidesz?
Kedves fidesz szektások elmesélhetitek hogy 2008 ban a tandíj ellen habzó szájjal vergődő ellenzék ami a fidesz volt követelte a demokráciában nem lehet tandíj.
Erre már hitelt kell felvenni hogy kifizessék a szerintük nem is létező tandíjat ?
Mért kell hitelt felvenni egy nem létező dologra mikor mindenkinek 400 000 forint megtakarítása van?
annyit hazudnak már hogy megvédjék a szektavezért nem tudják kivágni magukat a hazugságtengerből.
Mi lenne ha először megnéznéd a valóságot?
A diákhitel kamatmentes. Pont. Ahogy a többiek már leírták.
Amit diákhitelként szabad felhasználásra vehetsz fel, vagyis arra költöd amire akarod, az 1,99% kamatú, még még sem közelíti az inflációt.
Egyéb hülye kérdés?
A tandíjra fordítható diákhitel2 az most is kamatmentes.
Viszont ki van találva ez: azért emelik a tandíjakat, azért lesz kevesebb állami hely és azért van a diákhitel is, hogy minél kevesebb tanult és gondolkodó ember legyen és azok is függjenek az államtól.
Mert a kritikusan gondolkodó ember az Orbánnak ellensége. Nekik buta és kiszolgáltatott emberek kellenek.
Hát, pl én levelezőn csináltam meg az egyetemet, munka mellett, de a lakóhelyemen (egyetemváros, megyeszékhely) nem volt állami képzés, csak a szomszédos megyeszékhelyen, így oda mentem.
Az utolsó évet még így is fizetnem kellett, mert hiába 2006 előtt voltam másik egyetemen, beleszámolták a 12 félévbe, pedig akkor még nem is volt ez a szabályzat.
Szóval muszáj voltam diákhitelt felvenni, mert levelezőn még ösztöndíj sincs, hiába volt 4,5 az átlagom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!