Lengyelországban pár éven belül, durván 1000 euró lesz a minimálbér. Mit gondoltok erről?
Vagyis olyan, mintha brttó 310 ezer forint lenne.Nettóban 200+.
Ez Magyarországon is korrekt lenne.
A bruttó 1000 eurós minimálbér már karcolja a nyugati szintet.Ausztriában 2009 környékén volt ennyi.
Garantáltan az átlagfizetések is megugranak Lengyelországban, olyan bruttó 2000 euróra.
Persze a cikkben írják, hogy lesznek vesztesei.De, kik a vesztesei?
A rossz hatékonysággal működő,gyenge cégek.De, ha nem a kikényszerített béremelés viszi őket csődbe, akkor a munkaerőhiány.
Mi jobb?
Rossz fizetések, rossz életszínvonal,de alacsony munkanélküliség?Ez kb Magyarország.
Vagy, magas fizetések, munkavállaló barát munkajogi környezet, de cserébe magasabb (10 százalék) munkanélküliség.Ilyen Franciaország.
Én, az utóbbira szavazok.A többségnek jobban kedvez.
#8 nyugtával dicsérd a napot, a lényeg az hogy vásárlóerőparitáson legyen minél magasabb a fizetés.
Ha lesz válság akkor nem tudom, hogy fogják tudni kigazdálkodni ezt az emelést ha nem akkor akár jól is foghat, mert pörgetni fogja a fogyasztást.
Nyilván dicséretes a cél nálunk ha jól tudom kb. bruttó 200 ezer a cél 2023-ra. (ha ezek tényleg így valósulnak meg akkor a 14%-os lemaradásból 34%-os lesz 2023-ra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!