Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van rá esély, hogy a 2020-as...

Van rá esély, hogy a 2020-as gazdasági világválság nagyobb válság lesz mint a 2008-as volt?

Figyelt kérdés

És ez főleg minket fog érinteni, mert nekünk nagyon instabil a gazdaságunk, a világ hatodik legkiszolgáltatottabb gazdasága vagyunk egy felmérés szerint. (bocs, linket nem tudok erről, csak olvastam valahol)

Nyilván az olyan országoknak, ahol erős és stabil a gazdaság ott nem fog úgy beütni egy világválság sem. De olyan ország mint mi, ahol csak külföldi szalaggyárak vannak, mint Kínában, ott nagyon veszélyes egy ilyen. Egyébként óriási veszélyben van Kína is.

Mit gondoltok, előfordulhat hogy még a 2008-asnál is sokkal vészesebb válság lesz nálunk?

2019. dec. 30. 20:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, mert ez inkább európára lesz hatással, ránk meg főleg mert európán belül leginkább a Német autóipart érinti a válság ami ránk annyival lesz hatással hogy azok a gyárakban lesz visszaesés ami a német autógyárakat meg a nálunk lévő gyárakat látja el alkatrészekkel. Ilyen téren biztosan lesz visszaesés meg nagy munkanélküliség, ami szerintem inkább 2021-22 ben fog majd visszaköszönni, szerintem mi akkor fogjuk ezt megérezni igazán.

Aztán ha sorba kezd bedőlni minden, szerintem 5 év sem kell ahhoz hogy még nagyobb válság legyen mint a 2008 as de az szerintem csak pár év múlva fog csak bekövetkezni, nem ebben az évben. Lehet ez a válság lesz az ami okozni fog egy nagyobbat, de az később lesz pár évvel. Aztán lehet hogy nem, sajnos nem vagyok szakértő, de logikusan ha végig gondolunk és utánajárunk pár dolognak a gazdaság terén lehetőleg hiteles forrásokból akkor végig lehet gondolni hogy egy visszaesés főleg autóipari ami minket főleg érint mert jóformán autóiparnak dolgozó gyárakkal vagyunk tele, az mit fog okozni. Na meg ha Németországban kb minden visszaesik akkor első körben úgy is a külföldi dolgozókat fogják elküldeni így majd sokan jönnek vissza, mert kénytelenek lesznek. Angliából a brexit miatt már jönnek vissza az odament külföldiek főleg magyarok meg románok és így tovább. Előbb utóbb Németországban is ez lesz hogy ha nem lesz annyi munka akkor a külföldi dolgozókat fogják elküldeni szépen sorjában mert nem lesz a németeknek munkájuk, és ez már vinni fog magával sok más egyéb iparágat. Persze lehet nem így lesz és remélem nem lesz igazam, de ha logikusan átgondoljuk a dolgokat előbb utóbb itt nagyobb válság mint 2008 ban csak nem biztos hogy ebben az évben. De nagyon esélyes hogy ez a válság egy kezdete lesz egy nagyobb válságnak.

2020. jan. 1. 19:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Hát megtörtént:(
2020. dec. 30. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!