Szerintetek is jó döntés a kormánytól, hogy engedèlyezi, hogy a nyugdíjasok dolgozhatnak és ezzel kiegészíthetik a nyugdíjukat?
Figyelt kérdés
Ezzel lefoglalják magukat, hasznosnak érezhetik magukat, nem lesznek "csak egy eltartottak", kiegészíthetik a nyugdíjukat. Azért sokan elég jól bírják magukat, még az ünnepsègeken is tudnak verekedni, ahogy láthattuk a youtube-on. Így levezethetik a feles energiájukat is.2019. dec. 29. 10:47
11/26 anonim válasza:
" nyugger rendszert úgy ahogy van meg kell szüntetni 1 éven belül és a járadékot mindenki magának rakja félre."
Rendben, de először adják vissza az összes pénzt amit 30 év alatt levontak tőlem. Aztán majd én befektetem.
12/26 A kérdező kommentje:
De akkor a jelenlegi nyuggerek nyugdíját is el kellene törölni ám. Az úgy nem igazságos, hogy csak nekünk nem lesz nyugdíjunk ha megöregszünk, pedig mi is fizetjük az adót.
2019. dec. 29. 11:37
13/26 anonim válasza:
#11: azt a pénzt mostani rendszerben sem látod vissza. Minek sírni utána?
14/26 anonim válasza:
A mostani rendszer hol igazságos?
15/26 anonim válasza:
Eredeti kérdés az, hogy a mostani nyugdíjas dolgozik, akkor kevesebb nyugdíj járjon neki, vagy kapjon nyugdíj mellé fizetést is. Ugye?
16/26 anonim válasza:
Az, hogy "eddig is dolgozhattak" nem ugyan az, hogy kapnak is érte annyit, amennyit ér a munkájuk és mellé nem adóztatják meg extrán a nyugdíj jövedelmét.
17/26 anonim válasza:
Engem az sokkal jobban zavar hogy 60 éves vagyok és amíg ezek vannak hatalmon nem igen leszek nyugdíjas "eltartott"!
18/26 anonim válasza:
Ez csak az előfutára a nyugdíjkorhatár kitolásának, ennyi a véleményem.
19/26 A kérdező kommentje:
Ha ilyen friss, energikusak a nyugdíjkorhatárt betöltő emberek, akkor miért lenne baj a korhatár emelèse? Ha már szóba hoztátok. Régebben nem bírták magukat ennyire jól a hatvanasok pl. Most csajoznak, pasiznak, verekednek egymással az ünnepsègeken. Ebből azért arra lehet következtetni szerintem, hogy még nem is öregedtek meg igazán.
2019. dec. 29. 16:07
20/26 anonim válasza:
Kicsit kevered a dolgokat. A nyugdíj az egyfajta biztosítás. Fizeted a biztosítási díjat ( nyugdíjjárulék ) és ha teljesíted a törvényben előírt feltételeket (szolgálati idő, korhatár stb. ) akkor járadékot kapsz a befizetett díj fejében. Ennek semmi köze ahhoz, hogy 60 évesen bottal jársz vagy le tudod futni a maratont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!