Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi várható ingatlanok terén a...

Mi várható ingatlanok terén a jövőben a kistelepülések, falvak, kisvárosok és egyéb helyek számára ahol nem épülnek új ingatlanok?

Figyelt kérdés
Nagyon sok hely van az országban ahol nem épül új ingatlan. Sokuk már a kétezres évek előtt épült ingatlan. El vannak öregedve az ingatlanok. Házak,lakások nem épülnek. Nem mondom,hogy az összes település ilyen ahol én lakom ,de vannak bizonyos emberek akik megtudják,hogy ott nem laknak és szétszedik. Viszik még a cserepet is . Az ilyen települések halálra vannak ítélve mint az enyém ? Idő kérdése igazából csak,hogy mennyi ház lesz ott ahol nem épül szinte semmi sem. Eladó ingatlan a településemen is alig van. Ami van az is aprópénzért igazából .
2019. dec. 26. 09:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én arra akartam célozni a kérdéssel részben,hogy amiatt is összemegy és megszűnik sok olyan hely: Falu,község akármi ahol már nem építenek házakat . Elöregedik nem csak a népesség hanem az ingatlanok is . Vagy szétszedik a házat nem csak helybeliek ,hanem átutazók is. Iborfia is ilyen hely ahol az a 9-10 ember (nem tudom már pontosan hány ) panaszkodik,hogy jönnek a nem idevalósi tolvajok. Vagy le kell bontani a házakat mert az idő megette őket és összemegy vagy megszűnik létezni az adott falu,község stb...
2019. dec. 26. 13:01
 12/20 anonim válasza:
67%

Nem baj,pusztuljon az összes ilyen kisfalu,minél hamarabb.

#9 attól az még putri vidék,de élj ott,ha akarsz

2019. dec. 26. 13:25
 13/20 mindentudó99 ***** válasza:
72%
#9 Élek is nyugodj meg. Mint sokan mások. Aztán ha egyszer beszerzel egy Gps-t és kitalálsz a városból megláthatod hogy azon túl is van élet.
2019. dec. 26. 13:54
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

"#9 Élek is nyugodj meg. Mint sokan mások. Aztán ha egyszer beszerzel egy Gps-t és kitalálsz a városból megláthatod hogy azon túl is van élet."

Igen van, mert az adónkból elvan valahogy. Konkrétan egész országrészek vannak az állami lélegeztetőgépre kapcsolva, ahol a fő foglalkoztató az önkormányzat, a posta, az iskola, az óvoda, az orvosi rendelő, a vasút meg a volánbusz az itt keresett pénzt költik el a kis boltban, kocsmában. De attól még ezek a "zombi térségek" életképtelenek. ha megnézi valaki a falusiak foglalkoztatása úgy néz ki, hogy: sok a városban dolgozik vagy a fentebb írt állam/önkormányzatnak dolgozik, az erre épülő szolgáltató szektorban dolgozik. Ennyi. Ha a falu messze van a várostól, akkor meg marad az adóból élés, afféle távoli nyomornegyedként, amit a városiak adójából tartanak fent. Egy baranyai zsákfaluról például csak azért nem készülnek olyan elrettentő riportok mint a Hős utcából, mert azt az emberek többsége nem látja. A pesti gettót meg igen. A falusi gettó messze van mindentől, csak a pénzt nyeli, de nem látszik.

2019. dec. 26. 14:45
 15/20 mindentudó99 ***** válasza:
17%
Ez a mi adónkból duma már olyan szánalmas. Pontosan leírtad mi van. Az emberek eljárnak dolgozni. Tehát önfentartóak. Közmunkás meg városban is van. Miért ha ott annyira szuper minden? Nem értem miért zavar az titeket hogy falun is élnek emberek? Költözzön fel mindenki Budapestre? Vagy hogy képzeled? Jó szüntesd meg a falut. Az emberekkel mi lesz? Deportálod őket Szibériába hogy ne szívjuk el a városiak elől a levegőt?
2019. dec. 26. 14:53
 16/20 anonim ***** válasza:
73%
Tudod mindentudó lehet, hogy szánalmas, csak van egy nagy baj vele, hogy igaz! Ez van, de köszi, hogy egyetértesz velem, miszerint pontosan leírtam mi van. Igen ez van, a falvakat vagy követve a városok tartják el, azáltal, hogy a falusiak bejárnak dolgozni vagy közvetlenül a városok tartják el adók formájában.
2019. dec. 26. 15:16
 17/20 anonim válasza:
0%
Ne költözzön Budapestre mindenki pusztuljanak a vidékiek
2019. dec. 26. 15:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Költözzön fel mindenki Budapestre? Vagy hogy képzeled? Jó szüntesd meg a falut. Az emberekkel mi lesz? Deportálod őket Szibériába hogy ne szívjuk el a városiak elől a levegőt?"

Te nagyon bolond vagy. A fiatalok elhúznak az élhetetlen falvakból, az öregek pedig meghalnak. Nem értem, hogy miért kellene deportálni bárkit is. Ez van, ez a fejlődés. Régen, amikor találtak egy érctellért, nyitottak rá egy bányát és létrejött mellette egy bányaváros az odaáramló munkaerőből és azoknak a családjából. Amikor kiürült a bánya, akkor ezek az emberek is továbbáltak és a bányászváros kiürült, majd eltűnt. De ezzel nincsen semmi baj, ez a fejlődés és a gazdasági szükségszerűség. Most a 21. században ott tartunk, hogy a falvak ideje járt le, mivel a mezőgazdaság gépesítve lett. Már nem kell, hogy a társadalom 80-90%-a foglalkozzon mezőgazdasággal, mert 5% is bőven elég élelmet termel, a többi mehet az iparba, szolgáltatói szektorba, stb. tehát városokba költözik, ott pedig sokkal kényelmesebben él, mint akik falvakban maradtak.

De hogy ezen mit kell ilyen hisztit levágni, azt nem értem.

2019. dec. 26. 16:07
 19/20 mindentudó99 ***** válasza:
Épp ezt írtam hogy nem minden falu élhetetlen. De ezt valahogy egyikőtök se fogja fel. És nem értem miért. Arra pedig továbbra se kaptam választ ha meg akarjátok szüntetni ezeket a falvakat hova tennétek az embereket. Mert minden magyar ember nem férne el a városokban sem. Nalunk pl ez egy 2400 as falu lassan a duplájára mentek fel az ingatlan árak. Nem azt mutatja hogy bárki menekülne.
2019. dec. 26. 16:19
 20/20 anonim ***** válasza:
32%

A 2400 fős falu az már inkább kisváros, mint falu. A falu az 2000 fő alatti település, de főleg ilyen párszáz fős koszfészkekkel van tele az ország, amiknek nem sok értelmük van.

Magyarországon összesen 3150 település található, ezeknek a 75%-a 2000 fő alatti, 55%-uk 1000 fő alatti falu. A 3150-ből bőven elég lenne megtartani körülbelül 1000 települést.

2019. dec. 26. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!