Akiknek szimpatikus Schiffer András azok tisztában vannak a családi hátterével?
rettenetesen nem csípem a komcsikat - de Schiffert bírtam,igen, talán a legszimpibb volt. Miért? Mert mindig normális hozzászólásai voltak, és morálisan tisztának láttam (már amennyit láttam, mert nem sokat időzök a politika mellett). El is hagyta ezt a fertőt, amit művel a többi vadbarom 'politika'címén.
Nem ismertem dédapját, de most megnéztem az arcanumot. "1950-ben koholt vádakkal letartóztatták s életfogytiglani börtönre ítélték. 1956. márc.-ban szabadult" - tehát nem a legrosszabb volt, mint pl. legjobb tarkón-lövető filozófusunk, Lukács Gy.
De:
Nem vagyunk felelősök az őseinkért. Sőt. Ismered Vörösmartynak ezt a gyönyörű disztichonját?
Ha elolvastad volna, amit belinkeltél, abban szerepel, hogy a kommunizmus áldozata is volt: "1950-ben koholt vádakkal letartóztatták s életfogytiglani börtönre ítélték."
Engem sokkal jobban érdekelne pl. a véleményed Varga Judit jelenleg regnáló miniszterasszony apjáról, aki egyáltalán nem volt kommunista, csak szimplán anyagi érdekből kiszolgálta a rendszert SZT-tisztként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!