Más is érzi ezt így a Medgyessy Péter kormányával
kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Kizárólag az ő kormányzására gondolok ami 2002 májusától lemondásáig 2004 augusztusáig tartott. (Utána Gyurcsány már nem folytonos a kormányzásával) Tehát a Medgyessy kormányt más is érezte úgy akkori intézkedéseiben mintha egy politikai oldaltól független nemzeti kormány lett volna. Mert én abban az időben fősulisként őszintén úgy éreztem. Valamiképpen az ő kormánya foglalkozott a fiatalság problémáival és igyekezett is volna megoldani, ha ugye nem puccsolták volna meg. Általában mindig a történelemben egy békeidőben meglévő valódi nemzeti kormány szokott foglalkozni általában a fiatalokkal. Ő ezt modernebb szemléletben is tette úgy éreztem mintha pl. egy kanadai mintát képviselt volna ebbe. Aki akkor hasonló korban volt érezte ezt ugyanúgy ?
A nemzetitől nagyon távol állt a kommunista politikus kormánya. Ő kezdte meg az ország eladósítását.
2019. dec. 21. 22:42
2/13 anonim válasza:
Már ott tévedsz, hogy azt állítod Medgyessy lemondott. Nem mondott le, gyurcsány megpuccsolta és a saját pártja leváltotta.
Az első intézkedései között volt hogy elvették a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekesektől, lecsökkentették a 3 gyerekesekét. Ahogyan az is hogy a családi pótléknál eltörölték azt, hogy csak annak járjon aki valóban iskolába is jár.
Mond már meg nekem hogy mégis hogyan szolgálták ezek a fiatalok érdekeit?
2019. dec. 21. 22:47
3/13 anonim válasza:
Fiatalabb voltam, de arra emlékszem, hogy akkor még volt politikai kultúra. Nem állt hadban az ország két fele egymással, mi sem álltunk hadban hol Brüsszellel, hol az EU-val, hol ezzel, hol azzal.
2019. dec. 21. 22:53
4/13 mindentudó99 válasza:
Szóval akkor voltál fősulis. Na ha te komolyan gondolod amit írtál akkor igazatok van baloldaliaknak tényleg gondok vannak az oktatással. Medgyessy volt a rendszerváltás utáni legtehetségtelenebb miniszterelnök. Ahogy szokták mondani jószándekú ember volt de mire a szándéka végére ért rossz lett. Őrült pénzeket osztogatott fedezet nélkül. Évekkel később el is ismerte hogy hibát követett el.
2019. dec. 21. 23:27
5/13 A kérdező kommentje:
Sokkal jobb volt az oktatás akkoriban mint napjainkban és akkoriban a fiataloknak valóban volt életük megélni az életet. A hatalmi ágak is igazságosabban működtek szerintem akkor mint napjainkban. A szociális szférát tekintve pedig, ha abban az időben nem született valaki jómódú családba akkor sem volt hátránya az érvényesülésben. A társadalom moralitásáról meg nem is beszélve, hogy elképzelhetetlen lett volna abban az időben ez a nagy fokú szociális érzéketlenség mint ami napjainkban jellemző. Az emberek sokkal polgáriasabban viselkedtek foglalkozástól, vagyoni helyzettől függetlenül mint napjainkban ahogyan teszik sajnos.
2019. dec. 21. 23:35
6/13 anonim válasza:
#4 Eddig a fideszesek szerint Gyurcsány volt az eddigi legrosszabb, vagy tévedek? Vagy tök mindegy, mindenki rossz, csak Orbán a jó mi?
Kérdező: való igaz, Medgyessy jó miniszterelnök volt, ha elnézzük a mai állapotokat, azt kell mondjam, ő ma túl jó is lenne ennek a népnek. De amúgy szerintem bajnai is jó volt, csak neki ideje sem volt kiteljesedni. Bezzeg a tolvaj Fidesz 10 éve pusztítja az országot, nekik van idejük kiteljesedni, 10 millió ember kárára.
2019. dec. 22. 00:20
7/13 mindentudó99 válasza:
Fej fej mellett van a kettő . Nehéz eldönteni melyik volt nagyobb károkozó. Tény az ügynök a 100 mapos programjával gajjra vágta az ország költségvetését. Ezt ma már senki se vitatja. Aztàn jött a másik szakértő a Feri sok jót ő se hozott. Meg is bukott ő is annak rendje módja szerint. Tényleg nehéz eldönteni melyik rosszabb azt hiszem az úgynök rosszabb volt bár pozitívum mellette hogy a szándéka jó volt csak a tudása fabadkát sem ért.
2019. dec. 22. 00:51
8/13 anonim válasza:
Látszat intézkedéseket hozott a költségvetés kárára. Lényegében az Őszod-i beszéd is erről szólt
2019. dec. 22. 01:03
9/13 anonim válasza:
Fősulis voltam én is akkor, és 2002-2005-közt valóban valami más szél, irányvonal érződött.
2019. dec. 22. 05:16
10/13 anonim válasza:
Megyó egy gyámoltalan, tehetségtelen balfax volt. Aztán útelágazáshoz ért, és az egyik minisztere megpuccsolta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!