Miért csak havi 5 ezer forint a Bursa Hungarica ösztöndíj? Ezzel mit csináljak? A neoliberális önkormányzatok sajnálják a pénzt hogy rendes ösztöndíjat adjanak?
"Nekem meg a makettezés a hobbym még is tudom ha nem megyek be dolgozni nem telik makettra.
Áldozat kisfiam.... üdvözöl a valóság.
tehát 50 et kapsz..... ebből más gyereket nevel....
Nem leszúrni akarlak de nem gondolod komolyan hogy a hobbyd finanszírozásáért fizetem be a munkám utáni adóterheket amiből te egy fél minimálbért megkapsz ?"
Néhány egyetemista nagyon okosnak és felnőttnek hiszi magát, de valójában a kérdezőhöz hasonlóan még mindig nem nőttek fel, ha ilyen butaságok miatt képesek hisztizni, hogy nem telik az ösztöndíjukból nekik a hobbijukra...
Hát,lehet hitelből is finanszírozni az edzést
Ez erő mindenek felett áll.
Azért jöttem el Pestre mert itt vannak normális edzések is,nem úgy mint a putri kis faluban
“ Áldozat kisfiam.... üdvözöl a valóság.
tehát 50 et kapsz..... ebből más gyereket nevel....”
Ez a probléma veletek..Hogy megelégszetek a kevéssel!Franciákról kéne példát venni,ott ha csökkenteni akarják a nyugdíjat akkor utcára megy a nép.
Itt is lehetne jólét ha kiharcolnánk
“ képesek hisztizni, hogy nem telik az ösztöndíjukból nekik a hobbijukra...”
Ez nem hobbi!!Az edzés maga az élet!
Barátok,szórakozás,ezeket már mind kidobtam a kukába,nem kell semmi más csak az edzés
„De kapok mellette szociális ösztöndíjat is,ami 45.De ezt el kell költeni,nem elég hog félretehessek belőle házra”
Légyszi vázold már fel nekem, melyik korszakban volt olyan az élet, hogy az állam finanszírozta, hogy a tanulmányaid alatt „félretehess házra”.
Egy HR-es barátom szerint nem az a gond a mai pályakezdőkkel, hogy nincs gyakorlatuk, hanem az, hogy nem dolgozni akarnak, hanem csak pénzt keresni. Lehetőleg gyorsan, és anélkül, hogy tennének valamit. És te még csak pályakezdő sem vagy, hanem tanulsz. Elárulom: azért tanul az ember, hogy később olyasmivel foglalkozhasson, amit szeret, és meg is tudjon abból élni. Ehhez pedig kéne némi alázat, és annak felmérése, hogy neked is tenned kell dolgokat.
Elárulom, az állami pénzek tőlünk, dolgozó emberektől jönnek, és az ilyen követelőző kis taknyoknak, mint te, én még annyit sem adnék, amennyit kapsz.
"Egy HR-es barátom szerint nem az a gond a mai pályakezdőkkel, hogy nincs gyakorlatuk, hanem az, hogy nem dolgozni akarnak, hanem csak pénzt keresni. Lehetőleg gyorsan, és anélkül, hogy tennének valamit. "
A munkáltatók pedig elvárják a pályakezdőtől hogy pár hét után mindent tudjon, képes legyen egyedül dolgozni és olyan tempóban dolgozzon mint a többiek! Ezután én nem lepődök meg hogy meggyűlölik a munkát a pályakezdők és csak pénzt akarnak keresni!
„A munkáltatók pedig elvárják a pályakezdőtől hogy…”
Jogos, ez pont olyan általánosítás, mint amit én írtam a pályakezdőkről. Nyilván nem minden pályakezdő és nem minden munkáltató ilyen.
Másrészt viszont igen, a pályakezdőknek meg kell tanulniuk érvényesíteni az érdekeiket, ami nem azt jelenti, hogy megsértődnek, hanem hogy pl. asszertíven kommunikálva megpróbálják megbeszélni a dolgokat. Ha nem megy, akkor persze váltani kell. De ha valaki már az interjún olyan dumát vág le, mintha egy őrgróf lenne, aki szívességet tesz azzal másoknak, hogy hajlandó dolgoz(gat)ni, akkor ne számítson sok jóra.
A kérdező pedig pont ilyennek tűnik sajnos.
En heti 6-7x edzek,MMA,kondi,nem érek rá mellette dolgoztatni
Mert más csak úgy szarja a pénzt nem? Senkinek nem hullik az ölébe, minden forint mögött kemény munka áll (kivéve ha lottónyertes vagy korrupt politikus vagy). Szóval nyugi van, vegyél lejjebb az edzésből, menj el mellette dolgozni. És jól írták: áldozat ! ebből áll az élet. Az is igaz, hogy nagyon sokan ennyi vagy még kevesebb pénzből élnek meg havonta. Vagy az igényt adod lejjebb, vagy hozzáigazítod az életed, hogy munkában való szívás nélkül pénz sem lesz csak úgy. Valamit valamiért... Ha a kérdés megírása meg a kommentelgetés helyett, inkább tervet dolgoztál volna ki higgadtan, hogy összehangold a munkát az utazást az edzést tanulást stb, akkor már sokkal előrébb lennél minthogy itt vered magad. Én is egyetemre járok, ösztöndíjat nem kapok. Utazgatni nekem is muszáj, mellette két helyen diákmunkázok és még kereskedek, edzek is. Minden időmet lefoglalja ez, pihenőnapom gyakorlatilag nincs. Rengeteg ember van ugyan így az országban, mégsem nyafog, panaszkodik szóval vegyél példát az emberek többségéről. Hajrá... Egyébként meg ki a kicsit nem becsüli... Én minden egyes forintnak örülök, még ha az utcán találok egy 5 forintost is, mert tudom, ennyivel is előrébb vagyok. Inább ezt nézd meg a terveidet és ne azt hogy mi nincs meg mi kéne. Sokkal nyugaodtabb leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!