Érdekes összefogás tapasztalható az IMF és az EU akaratával szemben, vagy a Fidesz csak trükközik?
Remélem nem, hiszen ez pédátlan az elmúlt 20 sőt akár 40 év tekintetében is. Végre nem a destruktív fogyasztás csökkentő, megszorító, politikát választja a kormány.
Sőt oda teszi hogy szemben állunk az elképzeléseitekkel és azt a dogmát ami csak a nagy globál tőkének kedvez nem tartjuk megfelelőnek!
http://www.youtube.com/watch?v=me_OxUHTh9Q&feature=player_em..
Külön kiemelném hogy végre az MNB is reális lépést tett azzal hogy nem lépett!
Így a spekulánsok 20 éve talán először hoppon fognak maradni.
Hát én ezt eléggé másképp látom, és ilyenkor mindig le szoktak húzni, de mártírként is vállalom ezt a véleményt. Szóval a következő megállapításaim lennének:
1. Ne gondolja már senki, hogy itt most egy ilyen kurucos rohammal nekimegyünk az IMF-nek és társainak, majd ahogy a Jobbik fogalmaz, egy szabadságharcban győzelmet aratunk felettük. Nem elég lecke a valóságból, hogy egyetlen nap alatt 10 Ft-ot zuhant a Ft az euróhoz képest? És ez csak egy enyhe első figyelmeztetés. Magyarország pénzügyileg annyira kiszolgáltatott a nemzetközi köröknek, hogy ha itt mi nem igazodunk, nem egyeztetünk, egy hét alatt kőkorszakot tudnak csinálni.
2. Persze ennek nem kéne ennyire így lennie, az előző 20 év bűnös felelőtlen politikája miatt jutottunk ide, és ebben kiemelt felelősség jut az előző 8 évnek. De ettől még az abszolút kiszolgáltatottság tény marad.
3. Ezzel együtt azért van egy kis mozgástere a mindenkori magyar kormánynak, de abban a stílusban, ahogy a FIDESZ csinálja, illetve a Jobbik ajánlgatja, ebben a helyzetben nem lehet tárgyalni. Igenis a nagy lépéseket előzetesen egyeztetni kell, nem diktátumként kell az IMF és az EU elé tenni. Mi itt csak kérhetünk, finoman taktikázhatunk, de nem diktálhatunk. Ők az erősebbek!
4. Igenis a FIDESZ is be fog állni a sorba, és megteszi majd az elvárt megszorításokat, csak az önkormányzati választások utánig próbálja halogatni. Nem tehet mást. Csak az a baj, hogy ezzel a szereplésével azt a minimális jóindulatot és mozgásteret is elvesztette, ami amúgy esetleg meglehetett volna.
5. Ne higgyünk a csodákba, a Jobbik sem nyerheti meg az említett szabadságharcot. Ha megkísérli netán kormányon, nagyon nagy ára lenne a harcnak, amit mi fizetnénk meg. Illetve egy Jobbik-kormánynak még arra se lenne esélye, hogy harcba szálljon, mert szóba se állnának vele, hanem pár napon belül pénzügyileg térdre kényszerítenék.
""Hát én ezt eléggé másképp látom, és ilyenkor mindig le szoktak húzni, de mártírként is vállalom ezt a véleményt. Szóval a következő megállapításaim lennének:
20 éve az általad preferált " behódoló politikát követtük" és ezért nem értem a hozzáállásod!
Okolod az elmúlt 20 évet, de azt is ami ma zajlik.
De akkor mi lenne szerinted a megfelelő?
Közben meg nem érted hogy miért van jelentősége pld az MNB hozzáállásának, ami szintén új szín.
Ahogy azt sem, hogy ez a mai helyzet már nem IMF es kívánság műsor. Mas már nem kevesebbet követel az IMF, minthogy építsük le a szoc rendszerünket, az eü-t stb a nagytőke versenyképességének a javára. Csak éppen azt nem képes megmondani hogy ebben mi a jó az országunknak.
Az elmúlt 20 év tapasztalata, hogy amikor megszorítottunk és annak az árát az adósság csapdába toltuk, és nem a tőke jövedelmeket adóztattuk, a haszon kiment és a problémák maradtak. Na ennek véget kell vetni.
Nagyon helyes hogy további megszorításokat nem tervez a magyar kormány és rátolja végre a tőkére a tőke álltal oklozott válságot. Ahogy az is helyes hogy az MNB tartja az 5.25 ös kamat szintet és nem szolgálja ki a spekulációt. Az az, ha nyom a spekuilatív tőke nem emel egyből kamatot, hiszen 20 éve ez folyik.
Megingatják a Ft-t, elkezdik kiveszegetni az állam papírokból a pént"90% ban a spekulánsok" erre kamat emelés, aztán magasabb kamatra vissza teszik.
Értelmetlen mert 5.25 öt nem kapnak sehol kamatra, és így is vissza fogják tenni.
Ahogy az IMF és az EU is beletörődik hogy nem kap a tőkéje zöld lámpát azon az áron hogy a társadalom fogyasztása tovább romlik.
Annyiszor írtam a tőke és a munka jövedelmek torz arányáról, és íme a példa hogy lehet másként.
Gondold vágig hogy csak egy 0.25 ös emelés mekkora befizetett adót jelent, amit nem a nagytőke fizet hanem mi.
Már rég meg kellett volna az ilyen lépéseket lépni, és nem várni hogy ne is lehessen más lehetőségünk.
Mit csinál az IMF ha nem fogadjuk el a feltételeit?
Megsúgom semmit! Hiszen neki csak a hiánycél betartásába van beleszólása, abba is korlátozottan. Hiszen ha naghyon szívóskodik akkor itt a kishazánkban nem mi leszünk akik a legtöbbet bukjuk, hanem az ImF el cimboráló nagytőke.
Ugyan is ha valamilyen okból nem fizetnénk, már is + lenne a mérlegünk és nem kellene kölcsön.
Az IMF meg azon kívűl hogy nem finnanszíroz, mást nem tud csinálni, mert a saját " hátországát" hozza kellemetlen helyzetbe.
szokásos gondolkodás amit mutatzs kérdező. van egy fekete és egy fehér kapcsolóállásod. ennyit tudsz. tudod nem csak a behódolás és a maximális ellenállás létezik.
okosabb emberek tudnák, hogy a kettő között is van út és nem lehet egyik percről a másikra átkapcsolni azt am i20 éve ugyanúgy áll. gondolkozz.
Kérdező, 9.30: Kösz a választ, értem a szempontjaidat, de nem győzött meg teljesen. Néhány észrevétel:
1. Abban ne legyél biztos, hogy a Kormány nem csinál több megszorítást! Most ezt mondják. Nem kell mindent készpénznek venni.
2. Abból, hogy tegnap nem emeltek kamatot, nem következik, hogy két hét múlva se fognak.
3. Igen, én bírálom az elmúlt húsz évet, meg a mostani helyzetet is. De ez nem ellentmondás. Szerintem nem jó az agyatlan behódolás sem (MSZP-SZDSZ), de az ellenkező véglet sem, a nagytőke elleni szabadságharc. Először is kéne egy cizellált gazdaságpolitika, hogy mit is akarunk magunkkal kezdeni, mit akarunk fejleszteni, mit visszafogni, hogy akarjuk kezelni az adósságot, és ezen az alapon finoman, de határozottan és taktikusan tárgyalni, egyeztetni, néha picit keményebben is, de sose önkényeskedni. Nekem a hétköznapi életben is ilyen a személyiségem, és szerintem csak ez lehet célravezető. Az IMF és a nagytőke behódolni nem fog nekünk, és fenntartom, hogy tönkretenni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!