Szerintetek mennyi a valós infláció 2019-ben?
Figyelt kérdés
Ne a kormány szépítő 3-4%-os adatát tekintsük hitelesnek, de ne is azokat a hangokat, amelyek szerint ha a kötött sonka ára 20%-al nőtt, akkor minden is 20 %-al nőtt. Én olyan 6-7% körülire mondanám.2019. dec. 13. 01:47
2/12 anonim válasza:
Matematikus ön? Miből számolta ezt ki?
6/12 anonim válasza:
Én olyan 20-30%-kal fizetek többet a boltban, mint egy évvel ezelőtt.
7/12 A kérdező kommentje:
Látom nem értik itt senki a lényeget, csak az megy, hogy a kormányba bele lehessen jól rúgni egyet. Boltban 20-30%-kal többet fizettek? Oké. És azzal mi a helyzet, hogy a buszjegy, a benzin, a rezsi nem változott semmit sem azóta? Tehát ha igaz is lenne a bolti +20-30% (bár én kétlem, ott is inkább ilyen 10 százalék körüli összesen), akkor is csak olyan 10-14 százalék jönne ki az egész fogyasztói kosárra. De O1G-zni könnyebb. Majd a kedves ellenzéki összefosás kormányra kerül, akkor tényleg szarabb lesz a helyzet sokkal, és lehet majd Orbánt visszasírni.
2019. dec. 13. 07:58
8/12 A kérdező kommentje:
Az árak emelkedése így az egész fogyasztói kosárra kb. 6-7%-kal több, kérdés hogy a fizetések emelkedése felülmúlja-e ezt. Mert ha igen, akkor tulajdonképpen jobban élünk, mint egy éve.
2019. dec. 13. 08:00
9/12 anonim válasza:
#7 benzin hetente vátozik, mindig... A rezsi nem változott ja, hatóságilag van magasan tartva az ára, a buszjegynek is.
Minden más viszont drágult, jóval gyorsabban mint a fizetések. 15% körüli lehet a valós infláció.
10/12 A kérdező kommentje:
Benzin: ugyanannyi
Buszjegy: detto
Rezsi: detto
Tej: 230--}270 17,3%
Dohány: 1150-}1250 8,6%
Italok (mindenféle): max 10 %
Ruha: ugyanannyi
Telefon 100 GB mobilnettel: 13 000-}8 000
-38,5%
Én ezeket tudom fejből. Szerintem itt max 10 százalékos infláció van. Nem érzem, hogy igazán drágább lenne az élet, pont ezért is értetlenül állok az ilyen 30% infláció szövegek előtt. Ez max 2015-höz képest igaz. Dehát ha nektek Gyurcsány azt mondja, hogy harminc százalékkal szarabbul élsz, mint tavaly, akkor az biztos úgy is van.
2019. dec. 13. 08:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!