Miért hangoztatják az emberek, hogy 150 nettó alatti bérből nem lehet megélni?
Milyen 200 nm2-ről beszélsz?
Egy klasszikus 2 gyerekes családból indulj ki,ami 3 szoba.
Mondjuk 60-70 nm2.
Igen,20 ezer havi díj,aztán nyáron jön még az elszámolás.
Jó persze tudom,lehet 37nm2-en is lakni 5-en,de erről már beszéltünk....
""aki csak 20 fokra fűti fel a lakását 40 helyett, "
Nem 40-re,csak mondjuk 23-ra,nem 20-ra.
20 fokban az ember fázik.
Te azért fizeted a gázszámlát,hogy fázz?
Főleg,ahol gyerekek is vannak?
Na,és ez nem 0-24-ben történik,hanem éjszakára lentebb veszik az emberek,vagy amíg nincs otthon senki.
59es
Nagyatád, Somogy
Nyilvan elmaradott régió. Munkalehetoseg van,nem a legjobb, de aki akar dolgozni talál munkát. Marmint ebben a 150ks viszonylatban.
1,5szobas lakas a tizemelesekben 50-60k rezsivel, kozponti futeses. Mi 50kt fizetunk, osszesen, nem tudom abbol mennyi marad a tulajnak.
Mint mondtam, egy ember meg tud elni, ketto meg boven tud felrerakni.
(vagy 40eves epulet, de a mi lakásunk jo allapotú, nem reg atfestett, uj nyilaszaros)
Én nettó 180-at keresek, de havonta kb. ennek az egyharmadát megspórolom. Tehát 150-ből is megélnék kényelmesen, csak jóval kevesebbet tudnék félretenni. Budapesten dolgozom, az agglomerációban lakom.
DE: én a szerencsés kivétel vagyok, mert nincs lakásproblémám. Nincs testvérem, így örököltem. Szerintem főleg ez a kulcs. És ez nem érdem, hanem egy adott helyzet. Ha albérletben kéne laknom, ahogy a legtöbb velem korú, akkor én is alig élnék meg ebből.
Nem kérheted senkitől, hogy adja fel a jelenlegi életét és vonuljon falura egy "saját" házba, aminek álom szigetelése és kevesebb, minimális a költsége, és vállaljon ott egy telejsen másik munkát mint amit a szakmája. Falun nincs sok munkalehetőség. Falun nincs olyan kulturális lehetőség, mint városban. Falun soká cigány, kisebb a biztonság és gyereked oktatási szintje is csökken emiatt. Nem, ez nem rasszizmus. Tények, hogy Tisza menti falvakban vannak iskolák, ahol első Évben! (nem is félévben) nem tanulják meg a teljes ABC-t, mert nincs meg az átlag értelmi színvonal a familiárisan hiperpigmentáltakban. Borsod szintúgy. Nem éppen csalogató, hogy oda menjen valaki lakni feladva az eddigi eredményeit.
Ahhoz, hogy városban megélj, nagyobb költségekkel kell számolnod és emiatt többet kell kérni a munkahelyeden, hogy ezt finanszírozni tudd. Ehhez a 150,de még a 300 nettó / háztartás, bizony kevés.
Még a jobbosoknak is, akik szerint túl sokat kér egy mai fiatal. Csakhogy a mai fiatalnak órabérben 4x annyi a lakhatás, mint 10-15-20 éve és 5-6x annyi, mint 80as években. Szóval ítélj el akit akarsz, de drágább az élet és kevesebb a fizu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!