Arról ni a véleményetek, hogy Bp. Új ellenzéki önkormányzatainál az alpolgármesterek számának növekedése miatt évi egy milliárddal többe kerülnek a választóknak?
Sokak szerint azoknak kellene "becsengetni" a kasszába, akik rájuk szavaztak!? Ez a felvetés azért szerintem már az antiszemitizmust is súrolja... mivel a fidesz szerint főleg a Bp. zsidóság szavazta be őket (Kósa szerint) ami egyáltalán nem bizonyítható, mivel ez csak egy feltételezés.
Ez a magyar sors...
A választások előtt mindenhol tornymagasan a Fidesz vezetett. Úgy volt Tarlós nyer. Aztán a Borkai ügy miatt rengetegen dacból az ellenzékre szavaztak. Most megisszuk a levét. Ebből is tanulni kell!
Sokkal többe is kerül majd az, hogy ilyen emberekből ennyit raktak a húsosfazék közelébe. :D Gy. Németh, Tüttő Kata.... ajjajj
Érthető, hogy Baranyi Krisztinát miért nem választották be egyetlen bizottságba se. Senki sem akarja, hogy egy igazi független, civil ellenzéki belásson abba, amit csinálnak.
Először is szövegértés: nem 1 milliárdtal kerülnek "többe", hanem 1 milliárdba kerülnek mostantól. Amivel ténylegesen többe kerülnek, az a cikk szerint kb. 300 millió.
Másrészt pedig ezelőtt 52, most 60 főállású alpolgármester van. Mindenki döntse el maga, hogy ez tényleg nagy változás e a körülményekhez képest.
Harmadszorra pedig nem ez a +8 fő okozza a 300 milliós többletkiadást, hanem az, hogy törvény szerint már nem az államtitkár-helyettesek bére a polgármesterek illetményalapja (és ezzel együtt az alpolgármestereké), hanem a rendes államtitkárok bére, ami egy magasabb összeget képvisel.
És még mielőtt valaki belémkötne: ez matematika, nincs pártpolitikai vonatkozása a hozzászólásomnak.
Szerintem valamit félre értettél, mert a számok azért nem hazudnak!
De nézzük csak, egy röviden:
átlagolva ~1.200.000.- Ft/fő Br számolva, az közterhekkel együtt közel 2.000.000.- Ft/fő
2.000.000.- Ft * 8fővel = 16.000.000.- Ft/ hónap
16.000.000.- Ft 12hónap= évi 192.000.- Ft/év
192.000.- Ft* 5év= 960.000.000.- Ft
És ebbe még nem számoltam bele a:
szolgálati autó költségeit
Iroda fenntartási költségeket
Titkárnő, irodai megbízottak költségeit, amik szintén nem elhanyagolhatóak.
Ha ezeket is beleszámolnám, akkor szerintem bőven a 2millárd fölött lenne, csak a KÖLTSÉGNÖVEKEDÉS az új vezető állások következtében, amit a Bp. választóknak kellene kifizetniük!
Erre mondják, hogy az ellenzéki összefogás mibe sem kerül! :)
Mert, hát' ugye, az összefogás minden pértocskája követeli a maga jussát! :)
Én ezt értem kérdező, de az eredeti kérdésben "évi" 1 milliárd van írva, az pedig úgy nem helyes.
Egyébként közel 200 államtitkár és Tarlós 37 tanácsadója után stb. stb. annyira nem foglalkoztat ez a +8 fő, de nyilván nem ez a helyes szemlélet. Ha nagyon szigorúan nézném a dolgokat, akkor 2 helyettest tudnék mindenkinek elképzelni +1 társadalmi megbízásút.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!