Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Arról ni a véleményetek, hogy...

Arról ni a véleményetek, hogy Bp. Új ellenzéki önkormányzatainál az alpolgármesterek számának növekedése miatt évi egy milliárddal többe kerülnek a választóknak?

Figyelt kérdés

[link]

Sokak szerint azoknak kellene "becsengetni" a kasszába, akik rájuk szavaztak!? Ez a felvetés azért szerintem már az antiszemitizmust is súrolja... mivel a fidesz szerint főleg a Bp. zsidóság szavazta be őket (Kósa szerint) ami egyáltalán nem bizonyítható, mivel ez csak egy feltételezés.

2019. dec. 6. 12:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Két lehetőség volt: vagy azonnal egymás torkának esnek, csakúgy, mint az elmúlt években, vagy a zsíros pozíciók osztogatásával átmenetileg tűzszünetet kötnek. Utóbbi mellett döntöttek. Ebből jól sehogy nem tudnak kijönni. :)
2019. dec. 6. 12:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez a magyar sors...

A választások előtt mindenhol tornymagasan a Fidesz vezetett. Úgy volt Tarlós nyer. Aztán a Borkai ügy miatt rengetegen dacból az ellenzékre szavaztak. Most megisszuk a levét. Ebből is tanulni kell!

2019. dec. 6. 12:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal többe is kerül majd az, hogy ilyen emberekből ennyit raktak a húsosfazék közelébe. :D Gy. Németh, Tüttő Kata.... ajjajj

Érthető, hogy Baranyi Krisztinát miért nem választották be egyetlen bizottságba se. Senki sem akarja, hogy egy igazi független, civil ellenzéki belásson abba, amit csinálnak.

2019. dec. 6. 13:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az az 1 milliárd lesz a legkisebb tétel, hidd el!
2019. dec. 6. 13:48
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Nekem erről az a véleményem, hogy óriási hiba volt Karácsony Gergelyt megválasztani, és Budapest nagyon meg fogja szívni az elkövetkezendő években. Emellett ezt is vártam tőlük sajnos...
2019. dec. 6. 14:03
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Csak Tarlós és alpolgármesterei által foglalkoztatott 37 tanácsadó mennyibe került? Netán a többi kerületben, ahol a megbízást elegendő volt "szóban teljesíteni"? Többszázmilliós reklámkiadások az önkormányzatoknál?
2019. dec. 6. 14:19
 7/11 anonim ***** válasza:
42%

Először is szövegértés: nem 1 milliárdtal kerülnek "többe", hanem 1 milliárdba kerülnek mostantól. Amivel ténylegesen többe kerülnek, az a cikk szerint kb. 300 millió.

Másrészt pedig ezelőtt 52, most 60 főállású alpolgármester van. Mindenki döntse el maga, hogy ez tényleg nagy változás e a körülményekhez képest.

Harmadszorra pedig nem ez a +8 fő okozza a 300 milliós többletkiadást, hanem az, hogy törvény szerint már nem az államtitkár-helyettesek bére a polgármesterek illetményalapja (és ezzel együtt az alpolgármestereké), hanem a rendes államtitkárok bére, ami egy magasabb összeget képvisel.

És még mielőtt valaki belémkötne: ez matematika, nincs pártpolitikai vonatkozása a hozzászólásomnak.

2019. dec. 6. 15:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Szerintem valamit félre értettél, mert a számok azért nem hazudnak!

De nézzük csak, egy röviden:

átlagolva ~1.200.000.- Ft/fő Br számolva, az közterhekkel együtt közel 2.000.000.- Ft/fő

2.000.000.- Ft * 8fővel = 16.000.000.- Ft/ hónap

16.000.000.- Ft 12hónap= évi 192.000.- Ft/év

192.000.- Ft* 5év= 960.000.000.- Ft

És ebbe még nem számoltam bele a:

szolgálati autó költségeit

Iroda fenntartási költségeket

Titkárnő, irodai megbízottak költségeit, amik szintén nem elhanyagolhatóak.

Ha ezeket is beleszámolnám, akkor szerintem bőven a 2millárd fölött lenne, csak a KÖLTSÉGNÖVEKEDÉS az új vezető állások következtében, amit a Bp. választóknak kellene kifizetniük!

Erre mondják, hogy az ellenzéki összefogás mibe sem kerül! :)

Mert, hát' ugye, az összefogás minden pértocskája követeli a maga jussát! :)

2019. dec. 6. 17:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Én ezt értem kérdező, de az eredeti kérdésben "évi" 1 milliárd van írva, az pedig úgy nem helyes.

Egyébként közel 200 államtitkár és Tarlós 37 tanácsadója után stb. stb. annyira nem foglalkoztat ez a +8 fő, de nyilván nem ez a helyes szemlélet. Ha nagyon szigorúan nézném a dolgokat, akkor 2 helyettest tudnék mindenkinek elképzelni +1 társadalmi megbízásút.

2019. dec. 6. 17:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Most még csak ennyi. Lesz az még több is!
2019. dec. 6. 18:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!