Igaz hogy Gyurcsány Ferenc ideje alatt nem volt évenkénti nyugdíjemelés?
"Most pedig stabilan alacsonyan van tartva. Nem mind1!"
Ja, csak így is a beszerzési ár 10x-ért adják a gáz köbméterét, ami azért elég durva ha belegondolunk.
#13 Ez a "beszerzési ár" duma pontosan olyan baromság, mintha az étteremben hisztiznél, hogy miért adják el neked többért a csirkét mint amennyiért meg lehet venni a boltban. Mert nem a nyers csirkét kapod meg és nem egy zacskóban nyomják a kezedbe hogy mehetsz vele haza.
A gáz, villany és egyéb világpiaci ára a szolgáltató ALAPANYAGÁNAK ára. Azért fizetsz érte többet mert nem a világpiac teszi bele otthon neked a gáztűzhelyedbe, hanem kell hozzá néhány száz km hosszú vezetékrendszer, elosztó állomás és egyéb nyalánkságok, meg ezeket biztonságosan fenn is kell tartani.
Ahogyan amit ma megvesznek a cégek a világpiacon azt soha nem másnap töltik bele a vezetékekbe, hanem hosszútávú szerződéseket kötnek meg.
Itt sírtok minden évben, hogy jaj nem lesz elég a gáz mert még nincsenek fullon a gáztározók -- aztán utána meg azt képzeled hogy a márciusi gázodat a márciusi világpiaci áron fogják neked beszerezni? Ami már fél éve ott kell legyen neked a tározóban?
Valahogy nem sírtatok amikor az mszp-szdsz kormány 1995-ben 20 éves szerződést kötött az oroszokkal igen előnytelen áron.
#9, akármilyen régen is vagy nyugdíjas, 13.havi nyugdíjat nem kaptál
Az úgy volt kitalálva, hogy évenként egy hetivel több, de szerintem a 3. hetet se érte el
A válság csúnya dolog volt, kár, hogy Magyarország akkor már padlón volt, mire ideért.
"#9, akármilyen régen is vagy nyugdíjas, 13.havi nyugdíjat nem kaptál"
Bírom, hogy amikor kifogytok az észérvekből, utána ontjátok magatokból a hülyeséget és a hazugságokat...
Szerintem senki se olyan hülye, hogy ne emlékezne, hogy mennyit kapott. Ennyire durván ne nézzük már le a nyugdíjasokat... Én is pontosan tudom, hogy mennyi nyugdíj emelést kaptam akkor és, hogy most mennyit kapok! A mostani egy szar annyit kijelenthetek.
#15 Valójában volt 13. havi nyugdíj, az utolsó, eltörlése előtti évében fizették ki a teljes 4 hetet először és egyben utoljára is.
De lényegében igaz amit írsz, hiszen lehet hivatkozni arra hogy éveken keresztül kaptak a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjat, hiszen már 2003-ban kaptak 1 hetet belőle és még 2009-ben, az eltörlése évében is megkapták egy részét. Jó taktika volt az mszp-szdsz politikusaitól. Csak a nyugdíjasoknak meg az országnak nem volt jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!