Igazságos-e emberileg, hogyha valakinek 3 hónapnál régebbi TB tartozása van először elvesztheti az ingyenes orvosi ellátásra való jogosultságát, majd ezután a TAJ számát is?
Most erről tárgyalnak éppen.
Emberileg mindenképpen vitatható,ugyanakkor érthető,hogy ne mások fizessék a nem fizetők TB-jét.A Taj szám megvonása ugyanakkor embertelenség szerintem.Ez szociálisan nagyon érzéketlen kormányra utalhat.Mi van azzal,aki 40 évig fizette a TB-jét,de mondjuk 3 hónapja éppen nincs munkája?
Annak is elveszik a TAJ számát? Nem nagyon humánus ez az egész.
A sürgősségi mindig más elbírálás alá esik, nyilván nem fogja otthagyni a mentő kilógó belekkel az út szélén.
Egyébként meg én is unom, hogy a sok ingyenélő cigány ugyanazt az ellátást kapja az én befizetésemből, minr amit én kapok.
"Mi van azzal,aki 40 évig fizette a TB-jét,de mondjuk 3 hónapja éppen nincs munkája?"
Az valószínűleg havi 7500Ft-ot ki tud fizetni gond nélkül és akkor nem lesz gondja akkor se ha orvosi ellátásra szorul.
A sűrgősségi eseteket mindig ellátják. Ettől nem kell félni.
Hogy igazságos-e vagy sem azt nem tudom.
Egyrészt az egészségügyi ellátásért fizetjük az egészségügyi hozzájárulást. Ha egyeseknek anélkül is jár akkor másokkal szemben nem igazságos, hogy nekik fizetni kell érte.
Ha viszont valaki segítségre szorul azt nyilván el kellene látni ha van rá lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!