Csak szerintem hasonlít az Orbán kormány egyre jobban Orwell 1984-es világához?
Egyre több a hasonlóság.
Sajnos.
Nemrég gondolkodtam el, hogy tiszta Állatfarm.
Napóleon elvtárs olyan, mint Orbán, Süvi malacról pedig mindig Szijjártó jut eszembe. Napóleon vérebei a TEK. Hógolyó az Soros, aki folyamatosan áskálódik az Állatfarm ellen, Jones gazda pedig Gyurcsány, akivel lehet rettegtetni, hogy visszatér és tönkretesz mindent. Bandi ló a csőlátású, agyatlan hasznos hülye, aki mániákusan és szervilisen dolgozik a rendszer fennmaradásáért egész életében és nem zavarja őt, hogy a disznók közben dőzsölnek és röhögnek rajta. De egyébként az Állatfarm többi lakója is olyan, hogy bármit meg lehet velük tenni.
Azért ez túlzás.
Viszont a Kádár-korszakra egyre jobban hasonlít. És az a rossz benne, hogy visszafelé megyünk: először még a '80-as évekbeli Kádár-kort éreztem, most már a '70-es évekbelit.
Ha egy diktatúrában élsz, de fokozatosan enyhül, akkor látsz perspektívát, tudsz reménykedni, hogy mindig jobb lesz. Ezért is volt alapvetően optimista hangulat a '70-es, '80-as években Magyarországon. De ha egy demokráciából indulva lesz egy egyre keményedő diktatúra, az nagyon lehangoló.
Nem függ ez Orbántól .
A teló, bankkártya, esetlesz supershop kártyás alapján kb mindent lehet tudni a mindennapjaidról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!