A liberálisok miért akarják privatizálni, ezáltal fizetőssé tenni a felsőoktatást?
Itt a gyk-n egy csomó ilyen komment van
Én nagyon örülök hogy nem kell tandíjat fizetni és még szociális ösztöndíjat is kapok ami miatt dolgoznom se kell
Tudod kérdező, nem tudom eldönteni, hogy te tényleg ennyire tájékozatlan vagy, vagy tényleg trollkodsz..
A Fidesz által szervezett népszavazás után nem volt tandíj sokáig. Majd amikor kormányra kerültek, akkor a meglévő helyek jelentős részét fizetőssé tették, egy részét meg meghagyták államilag finanszírozottnak...
Tehát bevezették a tandíjat...
Mi ez a félrebeszélés?
Nem a kiváló tanulóknak jár csak az állami...Rossz tanuló voltam,mégis könnyen bejutottam államira..
Egy mérnöki karra bejuthatsz már 280 ponttól államira
Az USA-ban meg ki kap ösztöndíjat?Nagyon nehéz szerezni.Ez megint csak mellébeszélés.
És nem tudom mit példálóztok a Fidesszel,a Fidesz is neoliberális..
Ti beszéltek trollkodásról amikor egyik érvetek se állja meg a helyét...
"Nem a kiváló tanulóknak jár csak az állami...Rossz tanuló voltam,mégis könnyen bejutottam államira..
Egy mérnöki karra bejuthatsz már 280 ponttól államira"
Hiányszakmáknál lehet, azoknál nem szállok vitába. De alapvetően a hallgatók egy meghatározó része önköltséges, szóval nem lehet azt mondani, hogy nincs ösztöndíj, max. csak azt, hogy széles az ösztöndíjrendszer.
"Az USA-ban meg ki kap ösztöndíjat?Nagyon nehéz szerezni.Ez megint csak mellébeszélés."
Közel sem olyan kiterjedt mint idehaza, ez igaz, de a minőség még mindig egy szempont.
Mit számít a minőség,ha nem lehet az enyém?Nézzem ahogy mások élvezik amit sosem kaphatok meg?
Ez aztán rohadt nagy vigasz!
De jó,hogy soha nem lesz pénzem kifizetni a tandíjat de legalább más minőségben tanulhat hahhahahaha
"Én nagyon örülök hogy nem kell tandíjat fizetni"
Ez elég fura, mivel a tandíjat átnevezték tanulmányi hozzájárulásnak így nem tudom hova jársz hogy csak neked nem kell fizetni azt amit mindenki másnak......
#28, tévedsz! Szigorúan maximált létszám volt 55000 körül. Azóta sűllyed a színvonal, mióta azt is felveszik, aki gyenge ugyan, de fizet.
Kádárt meg hagyjuk.. már feje sincs
"De jó,hogy soha nem lesz pénzem kifizetni a tandíjat de legalább más minőségben tanulhat hahhahahaha"
Arra meg megoldás a diákhitel. Vagy mit hittél? Hogy a szerényebb jövedelműek automatikusan kiesnek a felsőoktatásból Amerikában? A tanulás igazából befektetés, a kockázatot pedig az ember elkötelezettsége jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!