Az önkormányzati választást az ellenzék a "média" fölénnyel nyerte meg?
Volt egy TV-s elemzés a napokban, amiben arra a következtetésre jutottak hogy az önkormányzati választást az döntötte el, hogy a mobilon lévén liberális médiahíreket adnak mindenkinél a 444-es Borkai cikkek pittyegtek naponta. Miközben az igazán súlyos korrupciós botrányokat (Lakner, Gajda, Karácsony) elhallgatták. Valóban nem számítanak az eredmények, csak az hogyan tálalják?
Ott volt pl a Lakner ügy, amiben az önkormányzati képviselő beszél 100 milliós lopásaikról. Toronymagasan újraválasztották kispesten őket. Karácsony arról beszél, szétlopja az MSZP zuglót és a családját megfenyegették többször is az ellenzékiek. Mégis minden hír a Borkai régi videojáról szolt és az emberek így is szavaztak. Valóban az nyeri a választásokat, akiknek a mobilján a híreket adják?
# 3/10 Nem. A választók a településeken ismerik a jelölteket és pontosan tudják, hogy az eddigiek mennyit loptak. Ha volt alkalmas ellenzéki jelölt, akkor leváltották az eddigieket. "
Ez sem így van. Kéthete fel annyi ellenzéki szavazott szekszárdon, pedig ugyanúgy mérlegen volt az elmult 5 év. A legtöbb településen kormányárti polgármester lesz, akkor mégsem lopnak a Fideszesek?
Az sem igaz, hogy alkalmasra váltották le. Semmilyen tapasztalat nincsen ezeknek az ellenzélkieknek.
# 7/10 Az origo és társai is mind elérhetőek mobilon és Facebookon, sőt, az én hírfolyamon is tele volt kb. az ország össszes megyei lapjának a fizetett hirdetésével."
De mobilon az alapbeállításokat használva csak a 444 és az index hírei jönnek föl. Tudom, mert nem állítottam semmit és óránként pittyegett a választások előtti héten a mobil, hogy borkai így prostizott, úgy hajózott
"A médiafölény nem azt jelenti, hogy a 10 médiumból a többség csak egyre kíváncsi, hanem azt, hogy 10 médiumból 9 egyik érdekcsoporthoz tartozik, a maradék 1 pedig másikhoz."
Azt jelenti a médiafölény, hogy pl mobilapplikációkon csak ellenzéki neoliberális oldalak reklámjai, hírei jönnek be. Legtöbb fiatal facebookozik. A facebook pedig törli a jobboldali tartalmakat. Előítéletesen cenzúrázik. Ha babával posztol Orbán azt letíltják. Csak neoliberális "értékek" folynak minden nap és persze a propaganda
# 8/10 A jobboldal hibázott, éppen úgy mint 2002-ben, amikor szintén azt hitték hogy elég a valóság az embereknek, mindenki látja hogy honnan hová jutott az ország, mit tettek az ellenzékiek előtte és ahhoz képest milyen sikereket ért el ez a kormányzat, település vezetés."
Jól leírtad. A jobboldal tévedésben él hosszú ideje. Én állítom, ha nem lenne ilyen mértékű médiaagymosás nem érné el az 5%-ot sem az ellenzék összesen !
Ugyanakkor a korrupciós vádakra sem reagálnak a kormánypártiak, ami rájuk ég. Mindenhonnan Mészáros neve folyik, hogy elnyert megint egy pályázatot, megvett egy céget és az emberek elhiszik, hogy ez egyenlő a korrupcióval. Az nem jön le a hírekből, ha nem venné meg a céget egy csomó ember utcára menne.
Sikerült az ellenzéknek a jobboldalt " a korruptként" beállítania, pedig pont a balliberálisok azok. Anno a strabag vagy annak a híd esetében rengeteg magyar család ment tönkre. Sokan még öngyílkosok is lettek és ezt a kormányt nevezik korruptnak ők. Nem irónikus ez !?
------
"Akkor is tévedtek, most is - az emberek nem látják. Ezen változtatni kell, nem csak a médiát kell ügyesebben használni, hanem a hazugságokat, rágalmakat és ferdítéseket is perekkel kell rajtuk számon kérni. Ahogyan az ellenzék eddig is csinálta."
Valóban borzalmas a kormányzati kommunikáció !! A legtöbb ember az ilyen FB-os pittyegésekből tájékozódik. Nem olvas velős fejtegetést. A jobb oldalon, pedig nem is mernek vagy nem is akarnak erre válaszolni. Minden rájuk ég. Bayer még szokott értelmes, kifejtős cikkeket vagy műsorokat készíteni, de őt már kinyírták karaktergyilkosság által. Legtöbben nem hisznek neki.
A lejtő nagyon lejt és egyre jobban fog az idővel, mert az emberek gyorsan felejtik, hogy 2010 előtt majdnem államcsőd volt. Magas volt az infláció végig, amikor még válság sem volt. Bérbefagyasztások voltak, folyamatos gázár-elektronos áram emelések voltak. A fizetés fele elment csak a rezsire
A valóság az, hogy ha ez az ellenzék kerülne hatalomra, nagyon hamar tönkremenne az ország. IMF hitelek és államcsőd lenne. Azt már nem tudom hogy lehetne ismét kikaparni a carból. Főleg ha beengednének kismillió menekültet.
Az meg a másik vetülete : elterjedne, hogy liberális kormány van és mindenki aki még nem is tervezte útrakelne afrikából, ázsiából. Mi persze szeretetettel várnánk. Onnantól kezdve, hogy ide telepedett X százezer vadember + ismét tönkreteszik az országot ember nem fogja rendbetenni ismét.
,,A facebook pedig törli a jobboldali tartalmakat"
Fejezd már be! Hányszor égesselek még be? Legalább ötödjére írom le neked, hogy a facebook tojik a politikai tartalomra, ha az nem ütközik szabályzatba! Jelenthetik 20 millióan is akár, akkor se fogják levenni, ha nem ütközik szabályzatba.
Múltkor is leírtam Lázár videója is ezért került vissza. Azt se akarták elérhetetlenné tenni eredetileg, mert napokig vitatkoztak róla mi legyen és az egyik ott dolgozó távolította el önakaratából. Ezt viszont felülvizsgálta a vezetőség és visszaállította az elérhetőségét, mivel nem ütközött szabályzatba.
Akkor miről beszélsz, hogy a facebook eltávolít minden jobboldali tartalmat? Ez külön vicces úgy, hogy választások előtt 0-24be Fideszes jelöltek oldalait tolta a pofámba a facebook.
Add már meg a Fidelitas csoportod vezetőségének az elérhetőségét, panaszt akarok tenni nálad, hogy olyanok akarnak technikai kérdésekben álhíreket terjeszteni, akik egyáltalán nem értenek hozzá. Nem kell a mellébeszélés, bukott már le előttem Fidelitasos ismerősöm, tudom, hogy kötelező még az ilyen platformokon is hasonló szintű lejáratásokat és álhír terjesztéseket tolni.
Hiába írod le sokadszorra ugyanazt a hülyeséget, attól még hülyeség marad. Mi meg már rengetegszer leírtuk neked, hogy nem így van. Igenis törlik nem csak a jobbos véleményeket, de tiltják magukat a profilokat is utána jó ideig.
És ne ismételgesd ezt állandóan hogy csak mert a szabályzatba ütközik - mert ez nem igaz. Számtalanszor nincsen semmiféle válasz sem arra hogy miért i volt a letiltás, ahogyan sokszor évekkel korábbi dolgok miatt lett az újabb kori kitiltás - vagy pont amiatt hogy szimplán bemásoltak ellenzéki akciókat, nem megfelelő kontextusban számukra.
A facebook szabályzata nincs leírva, minden a moderátorokon múlik és bizony nagyon egyértelműen egyoldalúan tiltogatnak le tartalmakat és felhasználókat is.
És nem, ne írd le újra a magad véleményét, felesleges, a valóságot nem változtatja meg hogy te nem hiszed el vagy nem akarod tudomásul venni hogy bizony a facebook liberális oldal felé teljesen elfogult és kettős mércét használ a tartalmak megszűrésénél.
Nem, nem győzött az ellenzék, csak elmaradt a szokásos fidesz siker.
Budapest nem Magyarország, csak egy nagy balhorog a Fidesznek, még még egy tucat más város is.
A jobboldalnak hagyományosan szar a kommunikációja, de nem ez okozta a problémájukat, hanem az ellenzéki összefogás a DK-tól a Jobbikos.
Az egész gondolatmenet 2 dolgon alapszik:
1. A fiatalok döntötték el a választás eredményét
2. A facebook tiltja a fideszes médiatartalmakat
Én egyiket sem látom bizonyítottnak. Az meg nem bizonyíték, hogy valaki csakúgy kinyilatkoztatja azt.
Az ellenzéknek eléggé beszűkültek a lehetőségei a médiában. Nincs pénzük elég hirdetésre, plakátra (azt is leszedik a fideszes aktivisták), a kormánypárti jelöltekkel volt tele minden, a többiekről legfeljebb érintőlegesen esett szó akkor is negatívan. És mégis! Valóban, ott az internet. Ha már facebook, valóban, itt egy kis elemzés:
Ez új. Azt eddig is tudtuk, a hazugságnak, pofátlanságnak nincs határa. Azt viszont nem tudom elképzelni fideszes véleményformálókról, hogy annyira gondolkodás-képtelenek lennének, hogy ilyen primitív hülyeséget akarjanak sulykolni. Ezt kizárólag önkéntes túlbuzgóságnak tudom tartani.
Most már nem fogok meglepődni, ha itt azt olvasom, az önkormányzati választásokat a Fidesz soha nem látott fölénnyel nyerte meg. A sötétség is végtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!