A Fidesz lehetne undorítóbb? (több lent)
Ebben a "zseniális" cikkben van a következő rész: "Gulyás Marci sem fogja fel, hogy a politika nem becsület, meg szimpátia, hanem érdek (hazánk esetében túlélés) dolga."
Ezzel lényegében az író elismerte, hogy a politikában számukra az egyetlen elv az érdekérvényesítés. De valóban bármi áron szükséges???! Erdogan egy gyilkos, ez már az utóbbi időszak alapján nem lehet vitás, mert ha valaki nem önvédelemből öl(et), akkor gyilkos, nincsen mentség. Valóban szükséges egy ilyen emberrel pusztán érdekek miatt jópofizni? Valóban magyar érdeknek kell nevezni háborúk indítását?
Álljon itt egy idézet (egyik kedvencem):
"Ha valami használna a nemzetemnek s ártana egy másiknak, nem javasolnám uralkodómnak, mert elsősorban ember vagyok s azután francia; szükségszerűen vagyok ember s véletlenül francia."
Jaj, mekkora idézet. És ezt pont egy francia mondja, a történelem megszánó mártírjai. Ja, mégsem.
Barackal, meg a Trumplival is jópofiznak, holott érdekháborúkat nyomnak ők is. Az nem zavar senkit?
És a gyarmataik? Vagy azok nem voltak nemzetek?
Ez az idézet honnan van? Ki az uralkodó?
Egy szóval nem mondtam, hogy a többi paraszttal kell vagy nem ugyanolyan szégyen...
Az idézetről pedig annyit, hogyha értenétek, akkor nem akadnátok fenn azon, hogy egy francia mondta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!