Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem hozzák vissza a...

Miért nem hozzák vissza a sorkatonaságot, hogy az emberek értékelni tudják amijük van, egymást, és össze tudjanak tartani?

Figyelt kérdés
Szerintem igenis hiányzik a mai fiatalokból és a mai emberekből az, hogy értékelni tudják azt amijük van, jobban értékelni tudják a másik személyt összetartani és csapatban dolgozni. Ha minden fiatalnk legyen az liberális, szoci, balos, jobbos, konzervatív beállítottságú, legyen gazdag vagy szegény, proli munkás, jövendőbeli vezető, nemzeti, magyar, anti magyar, család koncentrikus vagy nem stb... Kötelező lenne a sorkatonaság akkor esetleg megtanulnának mind egy csapatként gondolkozni, összetartani, a haza és a nemzet az összetartozás értékeit tiszteletbe tartatni. Védenék a hazát, nem pedig támadnák mindem fronton a hazánkat és a másik személyt. Erre mind rá venné őket a közös szenvedés, amit végül az idő megszépít. A hadseregünk is nagyobb lenne, nem okozna gondot az emberhiány. Ha a hadsereg pedig önelátó lenne, akkor nem is kellene hozzá nagyobb pénzbefektetés csak az elején.

2019. nov. 4. 16:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:
9. Legalább felnőnének.
2019. nov. 4. 17:53
 12/65 anonim ***** válasza:
76%
#11 mitol?? aruld mar el :D
2019. nov. 4. 17:56
 13/65 anonim ***** válasza:
89%

Ugye most nem a katonaság majd megneveli a fiatalokat mantrát akarod fújni?

2019. nov. 4. 17:57
 14/65 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ha bevezetnék akkor azzal csak annyit érnének el, hogy sokan megutálnák a hazájukat, amiért elvett az életükből egy évet. Elég fura gondolkodásmódod van, ha szerinted csak szenvedés árán lehet valakinek megfelelő értékrendje és csak így alakulhat ki összetartás az emberek között.

Lehetséges következményként sokan valószínűleg elhagynák az országot, ami biztosan nem válna az ország javára. Szerintem a haza egy hely amit az ember jó esetben szeret, ahol otthon érzi magát és ami biztonságot nyújt neki, nem pedig egy olyan hely ami szenvedést okoz.

A megfelelő nevelést otthon és az iskolában kellene megadni.

2019. nov. 4. 17:58
 15/65 A kérdező kommentje:
#12 Szerintem meg kell tanulni mindenkinek a saját fenekén szarni anyuci apuci meg az állam nem tesz mindent a segged alá mert nem ez a feladata, hanem hogy fenntartsa a rendet. Igenis nagyon sokan pont a katonaság miatt nőttek fel, ahol nem volt apa meg anya.
2019. nov. 4. 17:59
 16/65 anonim ***** válasza:
87%
#15 nem, helyette voltak idegbeteg, emberekhez meg veletlenul se erto (nemhogy gyerekekhez) kikepzo, aki csak uvolteni meg buntetni tud, es voltak a segghulye de legalab nagydarab kortarsak, akik vegre ervenyesulhettek a tobbiek sanyargatasaval. a "kikepzes" soran meg a vilag leghaszontalanabb feladataival ismerkedhettek meg, semmi hasznosat nem adva a hazanak, delegalabb az allam fizette. jol hangzik - ja nem.
2019. nov. 4. 18:02
 17/65 A kérdező kommentje:
#16 De legalább normális felnőtt emberek lettek, és igen pont ez kell a fiataloknak hogy megtanuljanak a sajá labukon járni
2019. nov. 4. 18:05
 18/65 anonim ***** válasza:
83%

...összetartozásra nevelnék a fiatalokat, csapatmunkára...

Erre a csapatsportok alkalmasabbak lennének; de nem is való mindenki sportolónak. A sorkatonaság nem erre való. Azt arra találták ki, hogy megtanítsák a fiatalokat ölni.

2019. nov. 4. 18:08
 19/65 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező, ne te akard már eldönteni, hogy kinek mi kell, vagy mi a jó. Aki szeretne, nyugodtan elmehet katonának most is, még pénzt is kap érte.

Én nem voltam katona, mégis megállok a lábamon, önerőből. Akkor miért is kellene nekem ezt végigkínlódnom? Azért, mert vannak, akik nem állnak meg a lábukon, vagy miért?

Vagy csak azért mondod, mert neked ezt végig kellett csinálnod és szeretnéd ha másoknak is rossz lenne?

2019. nov. 4. 18:10
 20/65 A kérdező kommentje:

#18 Nem sok mindent tudsz a katonaságról. Katonáknak nem csak ölni kell tudni hanem nagyon fontos az első segély nyújtás a csapat munka, mert s fronton igenis egymásra vannak utalva.

A sorkatonaságnak az lenne a célja, hogy embert neveljenek a fiatalokból. Mert milyen felnőttek lesznek így? Hogy lesznek értékes tagjai a társadalomnak, ha semmiért sem akarnak megdlgozni kőkemény munkávak, csak elvárják hogy bele tegyék a kenyeret a szájába? Még meg is kell rágni helyette...?

2019. nov. 4. 18:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!