Miért nem hozzák vissza a sorkatonaságot, hogy az emberek értékelni tudják amijük van, egymást, és össze tudjanak tartani?
Ugye most nem a katonaság majd megneveli a fiatalokat mantrát akarod fújni?
Szerintem ha bevezetnék akkor azzal csak annyit érnének el, hogy sokan megutálnák a hazájukat, amiért elvett az életükből egy évet. Elég fura gondolkodásmódod van, ha szerinted csak szenvedés árán lehet valakinek megfelelő értékrendje és csak így alakulhat ki összetartás az emberek között.
Lehetséges következményként sokan valószínűleg elhagynák az országot, ami biztosan nem válna az ország javára. Szerintem a haza egy hely amit az ember jó esetben szeret, ahol otthon érzi magát és ami biztonságot nyújt neki, nem pedig egy olyan hely ami szenvedést okoz.
A megfelelő nevelést otthon és az iskolában kellene megadni.
...összetartozásra nevelnék a fiatalokat, csapatmunkára...
Erre a csapatsportok alkalmasabbak lennének; de nem is való mindenki sportolónak. A sorkatonaság nem erre való. Azt arra találták ki, hogy megtanítsák a fiatalokat ölni.
Kedves kérdező, ne te akard már eldönteni, hogy kinek mi kell, vagy mi a jó. Aki szeretne, nyugodtan elmehet katonának most is, még pénzt is kap érte.
Én nem voltam katona, mégis megállok a lábamon, önerőből. Akkor miért is kellene nekem ezt végigkínlódnom? Azért, mert vannak, akik nem állnak meg a lábukon, vagy miért?
Vagy csak azért mondod, mert neked ezt végig kellett csinálnod és szeretnéd ha másoknak is rossz lenne?
#18 Nem sok mindent tudsz a katonaságról. Katonáknak nem csak ölni kell tudni hanem nagyon fontos az első segély nyújtás a csapat munka, mert s fronton igenis egymásra vannak utalva.
A sorkatonaságnak az lenne a célja, hogy embert neveljenek a fiatalokból. Mert milyen felnőttek lesznek így? Hogy lesznek értékes tagjai a társadalomnak, ha semmiért sem akarnak megdlgozni kőkemény munkávak, csak elvárják hogy bele tegyék a kenyeret a szájába? Még meg is kell rágni helyette...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!