Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem mennek el a fiatalok...

Miért nem mennek el a fiatalok munkahely mellett melléállásokat vállalni? (Nem provokáció)

Figyelt kérdés
Letelik a 3 műszak és otthon pihennek, és csodálkoznak nem tudnak megélni, felénk az tud megélni aki 3 műszak után még vállal mellékállásokat. Békés megyében havi 100-150 nettós fizetések vannak. A fiatalok inkább kimennek külföldre, nem így kéne lenni, vállalhatnának maszekot és fusit és máris megélnének. Az idősek, és a 40-es korosztály szidalmazza a fiatalokat, hogy inkább külföldre mennek dolgozni, ahelyett ,hogy idehaza munkahelyen ledolgoznának havi 160 órát+még 100 órát elmennének napszámosnak és máris megélnének. Meg lusta, rátartinak ,ingyenélőnek nevezik sokan aki 3 műszak mellett nem vállal mellékest. Nincs is szegény dolgozó ember, csak lusták dolgozni, a fiatalok munkahely mellett.
2019. nov. 1. 13:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ennek több oka is van.

Az ebédidő már jó régóta nem számít bele a munkaidőbe.

Sokan sokat utaznak, mert csak úgy találtak maguknak munkát. Így napi 12-13 órát vannak távol.

Ha kell a pluszpénz, akkor nem mennek el másik munkát vállalni, hanem túlóráznak. Ezt sok cég megengedi, gyakran meg is követelik.

Mellékállást jellemzően az vállal, akinek több teljes napja van arra, hogy otthon pihenjen. Például 12 órázik.

2019. nov. 1. 17:23
 12/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, hány éves vagy?

Ha szabad kérdenem.

2019. nov. 1. 17:26
 13/22 anonim ***** válasza:
Azért dolgozok svájcban napi 8 órát egy autómosóban, mert ebből tudok fizetni egy albérletet és egy autót, továbbá minden évben el tudunk menni egy hétre nyaralni, és nem kell vakarni a filléreket már hó végén...
2019. nov. 1. 17:44
 14/22 árokpart ***** válasza:
100%
Túlórázás helyett inkább vállalkozások létrehozására ösztönöznéd inkább őket. Az pörgetné a gazdaságot is.
2019. nov. 1. 19:36
 15/22 A kérdező kommentje:
felénk még is erőt vesznek magukon az emberek, és elmennek maszekolni, fusizni, mert akkor még húst se ennének....
2019. nov. 1. 20:11
 16/22 Micimacko67 ***** válasza:
100%
Kérdező....ezek szerint adó és TB csalásra bitatsz itt mindenkit...gondolom a maszekolás és fusizás után nem adóztok és nem fizettek járulékokat... Jól gondolom?
2019. nov. 2. 08:42
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én még dolgozni sem megyek el, nemhogy másodállásra.
2019. nov. 5. 08:52
 18/22 A kérdező kommentje:
Békésben így élnek az emberek.
2019. nov. 5. 10:39
 19/22 anonim ***** válasza:

Elég szomorú:D

És azon nem gondolkodnak el,hogy minek dolgoznak a megélhetésért ennyit,amikor mások munka nélkül luxusban élnek?

2019. nov. 5. 10:43
 20/22 anonim ***** válasza:
60%

Én még a luxusért sem csinálnám ezt.

A rokonom,aki 40 éves,éjjel-nappal dolgozik,mert a felesége elvárja,hogy minden hétvégén legyen valami program,ami kemény pénzekbe kerül.

Aztán az anyja állandóan panaszkodik,hogy jaj szegény hogy le van fogyva.

Mutatott nekem képeket róluk,mert régen láttam.

Teljesen be van esve az arca.Látszik,hogy évek óta nem aludta ki magát rendesen.Szerintem nem fogja megélni az 50-et,de a gyereke még 10 éves sincs.

2019. nov. 5. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!