Van rá esély, hogy egy bank megkenje a Pénzügyi Békéltető Testületet, hogy a javukra döntsön?
Egyszerű lakossági ügyfél vagyok, ráadásul kis összegről van szó, egy bank okozott nekem kb 70000 Ft kárt, mert nem jutottam hozzá a kártyámhoz az ő hibájukból.
Rendszeresen félretájékoztattak, vagy rosszul tájékoztattak, minden írásban történt, így alá tudtam támasztani, hogy ők hibáztak.
Az eljárás több, mint fél évig tartott, sok-sok levelezéssel, és most tájékoztattak szintén levélben, hogy megszüntetik az eljárást, a kérelmem megalapozatlan.
Undorító, mocskos banda, mert a kárigényem minden, csak nem megalapozatlan.
Viszont egy banknak még ha az összeg nem is jelent kb semmit, de a nyereség presztízskérdés. És a pénzügyi szektorban gondolom sokmindenki ismer sokmindenkit, vannak összefonódások, főleg ismeri egymást pár vezető a banknál is meg a PBT-nél is. Elég egyetlen telefon, néha egy közös ebéd, nem kifejezetten az én ügyemben, hanem csak szimplán fenntartani a köztük lévő formális viszonyt, hogy a PBT az ilyen ügyekben a bank javára döntsön. Mondjuk pusztán a jó viszony megtartása végett.
El tudjátok ezt képzelni? Van rá esély?
Úgy értem az "ilyen" ügyeket, hogy a kisemberek ügye, meg a nem több milliós ügyek. Mert ha cégről, vagy ismert emberről lenne szó, aki megy a médiához, ott lehet más az elbírálás is, de itt nagyon azt érzem, hogy kisemberként esélyem sincs a bankkal szemben, pedig nekem volt igazam.
Abban igazad van, hogy nem hatóság, de kb az összes banknál ki van függesztve, és az ÁSZF-jükben (vagy valamelyik szabályzatukban) szerepel, hogy minden esetben alávetik magukat a PBT döntésének.
Etikai kódex, vagy mi, ebben van leírva.
Szerintem minden bank alkalmazza.
szerepel, hogy minden esetben alávetik magukat a PBT döntésének.
Nem mindegy ha a javukra dönt úgyis?
Egyébként az évszázad bulija, a devizauzsora után nem kérdés ki irányít kit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!