Elképzelhető hogy most elkezdődik egy Fidesz hanyatlás és netán még a 22es választásokat és elvesztik?
Hihetetlen, úgy látom Viktor is egyre idegesebb, lassan kimerül a Soros, migráns csodafegyver, választásokon valami elindult, ellenzék kezd erősödni és összefogott, mintha valami elindult volna
Azt nem tudom pontosan megjósolni, hogy mi lesz 2022 ben, de két dolgot mindenképpen a figyelmedbe ajánlanék: az első az, hogy a mostani eredmény szerintem a Fidesz szempontjából Borkai ügy miatt lett olyan amilyen, másrészt a Fidesz szavazókat a Fidesz nem mozgósította kellőképpen.
A második dolog viszont ennél szerintem sokkal fontosabb, és érdekesebb. Mégpedig az, hogy az " ellenzéki" oldalon most látunk egy öt-hat fejű szövetséget, amelyben viszont olyan pártok vannak, amelyek értékrendjei eléggé eltérőek, sőt a politikai felfogásuk és habitusuk is. Nagyon nagy veszélyt látok ebben a nevezzük "szövetségben", mert az egyik feje az biztosan meg fogja marni a másikat vagy éppen a többit is, és ez lesz Gyurcsány. Egyértelmű, hogy Gyurcsány be akarja kebelezni ezt a potenciális szavazóbázist, de ahhoz ez a szavazóbázis el kellene fogadja Gyurcsányt, ami kétséges. Ha klKarácsony sikeres lenne, amiben kételkedem, akkor akár lehetne is miniszterelnökjelölt majd, de az is biztos, hogy Gyurcsány ezt nem fogja hagyni! Úgyhogy ezen tényezők okán én azt mondom, hogy nagyon ingatag az az összefogás, ami most ellenzéki oldalon van, úgy is mondhatnám, hogy a hatalom egymás közti elosztása és megosztása még nem történt meg...az pedig adott esetben nagyon gyorsan szét is ugraszthatja ezt a szövetséget.
Gyurcsány szerintem is hátrány. Majd okosan megoldják, hogy ő ne jelentsen problémát, most is tartják vele a tisztes távolságot, tartanak tőle.
Viszont az ellenzéki összefogást nem nevezném szedett-vetettnek (sem horrornak sem rothadtnak, ezeket a jelzőket másnak tartogatom), mert van egy nagyon fontos közös pontjuk, hogy mind demokraták. Erre kellene építeni. Országgyűlési választást csak akkor van esélye a jelenlegi kormányon kívül bárkinek is megnyernie, ha összeállnak egy demokrata nagykoalícióba. Tegyék hivatalossá az egészet, mert enélkül tényleg csak egy szervezkedés, egyezkedés, ebben az egyben igazat adok a fideszeseknek az ellenzékkel kapcsolatban. Amint létrejön egy demokrata koalíció (nem, nem Gyurcsány vezetésével), akkor az gond nélkül képes lesz kormányt váltani. 2018-at azért veszítették el, mert a beharangozott összefogás ellenére mégiscsak a teljesen külön utakat választották. Most viszont megmutatták, hogy ha kicsit is összefognak, akkor van esélyük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!