Igaza van Orbánnak, hogy 2/3-al nyertek most is? Hogyan kell érteni?
Egy barátom mutatta ezt az interjút. Orbán azt mondja, hogy a Fidesz most 1 800 ezer szavazatot kapott az ellenzék pedig jóval kevesebbet. [link] Nem tudom most a szavazatokat összeszámolni. Túl sok oldalt kellene megnyitnom, de érdekel az igazság. Vajon ha ez parlamenti választás lett volna valóban ismét 2/3-al nyert volna a kormány?
Valamilyen intézet ksizámolta hogy 133-ból 129 képviselője lett volna a fidesznek [link] megint nem értem a számítás menetét elnézést. Elmagyarázná valaki?
Mi az igazság most? Ha 2/3-al nyertek volna miért szereztek fele annyi polgármestert mint 5 éve?
Létezik olyan nézőpont, ahonnan a fidesz nyert Budapesten is csak még nem találták meg a fidesz agitprop szakemberei.
De szerintem hamarosan megtudjuk.
Egyébként csak két olyan számot kell találni aminek az aránya 2/3. Ha a számoknak még nincs köze egymáshoz azt meg megoldja a KSH.
Fidesz nem vesztett a főpolgármester választáson, hanem a dicsőséges második helyezést érte el!
Ez az egész csak marketing. Minden párt saját győzelemként fogja előadni, bármi is az eredmény. Főleg, ha a statisztikát végző cég a párt irányításában működik.
Amúgy Kósa nyilatkozott erről, hogy Fidesznek 1,8 millió, szemben 1,4 milla. Bár a majdnem 4 millió szavazatból ez nem tudom miképp jött ki, na mindegy.
Nézd kérdező, jelenleg a Fideszt nagyon nehéz lenne verni országgyűlésin. De ha 2018-ban már együtt indult volna az ellenzék kb. 10-20 egyéni körzetet elhozhattak volna, és legalább a megint összeokoskodott (határon túliak szavazatai, győztes kompenzáció, ukránok) kétharmadot megakadályozhatták volna.
Ez kellett volna legyen a minimum program tavaly. Sajnos a rémuralom így még 2022-ig tovább folyhat alkotmányozó többséggel. Pedig az az 1-2 hely is sokat számítana, ha csak 129 helye volna a Fidesznek. pont annyi volna, hogy ne tudjanak diktatórikus hatalommal mindent megváltoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!