Jobbikosok, látva az ellenzéki összefogások eredményességét sajnáljátok már, hogy olyan sokáig nem jöhetett ez létre a Jobbik miatt?
Nem vagyok jobbikos, de az egyértelmű, hogy a Jobbik régi gárdája (a keményvonalas magukat “nemzeti radikális” érzelműnek tekintő szavazók) átmentek a “Mi Hazánk” pártba .
Amikor a Jobbik csúcson volt, akkor alapító okirata ellenére nemzeti centrumpárt szerepben pózolt, ekkor a szavazó lakosság olyan 10 százaléka is rájuk szavazott, akiknek igazából akkor sem voltak teljesen szalonképesek, de még kevésbé volt nekik szalonképes a DK, MSZP (előbbi sajátmaga szerint is szociálliberális, utóbbi szociáldemokrata) és LMP (szavakban zöldek, de eddig még semmit sem csináltak, csak egymást nyírták ki folyamatosan).
Most a Jobbikra nézve a Momentum a legnagyobb csapás, ez vette el tőlük azt a szavazó lakosságnak azt a 10%-át akiknek korábban sem voltak szalonképesek, a még megmaradt nemzeti radikális szavazói meg majd a “Mi Hazánk” pártra szavaznak. Lehetnek az ellenzék kereszténydemokratái, kesőbb ellenzéki győzelem esetén a hatalomból, pozíciókból, péntek feletti rendelkezésből 5%-ot kapnak.
Én ezt úgy láttam, hogy 2010-töl egészen az elmúlt pár évig a jobbik volt AZ ellenzék. Jobbik húzta magával a pártokat hisz azok erõtlen hangtalan törpepártoknak számítottak. Személyesen ismerek kifejezetten baloldali érzelmű embereket akik azért szavaztak a jobbikra 2018-ban, mert az egyetlen esélyt látták bennük megdönteni a fidesz hatalmàt.
Ezek tükrében nonszensz azt mondani, hogy a jobbik eddig gyengítette az ellenzéket.
Jó, de a kérdést miért tetted fel?
Írtuk ketten is, hogy nem sajnáljuk.
Vagy csak ennyire voltál kíváncsi?
Túl nagy illúzióid ne legyenek arról, hogy az ellenzéki csapatban kevesebb a már korrupt vagy korrupcióra hajlamos politikus.
Régebben azért nem loptak ennyit, mert a politikusok maguk sem hitték el, hogy ezt a nép tűri nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!