Ti is úgy érzitek magyarként, hogy semmi közünk a többi európai országhoz, max az USÁ-hoz meg Latin Amerikához?
Minket körülvevő szlávok, románok - falusias mucsai népek
Nyugat Európa - Ezerféle fura bogaras népek olyan furcsaságokkal mint pl monarchia meg állami egyház, ódivatúak, és még a nyelveiket se beszéljük.
Ezzel szemben a popkultúrán keresztül (dalok, filmek, szappanoperák) mind ismerjük valamennyire az USÁ-t, meg Latin Amerikát, meg az angol és spanyol nyelvet.
Te miről beszélsz? 😂 Van latin-amerikai ismerősöm, voltam is kint és nem, nem hasonlítunk rájuk. Ezerszer nyitottabbak és jobb kedélyűek illetve feleennyire sem irigyek mint a magyarok, viszont latin-amerika olyan szinten le van pukkanva, hogy 10-ből 7 magyar futva menekülne onnan. Ha itt 1-2 patkány kiverte a biztosítékot akkor csak mondom, hogy ott tenyérnyi csótányoktól meg fél méteres patkányoktól hemzsegnek az utcák. 😅 Az amerikaiak pedig értelmi szintben magasan elmaradnak az ittenitől, egyik másik annyira ostoba, hogy öröm nézni.
Angolt még csak-csak de spanyolból maximum az Esmeraldából ismer 1-2 szót az emberek többsége. Felső fokon beszélem mindkét nyelvet, forgok mindenféle körökben, úgyhogy tudom.
Jók vagyunk mi itt a paraszt népek között, ne álltasd magad. 😂
Hát kétlem hogy Argentínában vagy Chicagoban is olyan nyugodtan élne egy magyar mint mondjuk Szlovákiában vagy Romániában.
Valójában sok közünk tényleg nincs a környező országokhoz, de még mindig közelebb állunk a minket körülvevő országokhoz, mint a Tengerentúli emberekhez.
Ahol leszarnak minket az New York, oda mehet Tibeti vagy Indiai is, csak ne balhézzon és hasznos tagja legyen a társadalomnak.
Sokkal tobb kozos dolog van a szomszedos orszagokkal mint USAval meg latin-amerikai orszagokkal.
Pl gyakrabban esznek a magyarok szerb kajat mint mexikoit.
Usaban elek es nem sok hasonlosagot latok kulturaban. Keresztenyek ok is altalaban es kb ennyi ami kozos.
Latin-amerikai orszagokban nem jartam de azok nagyon szegeny orszagok. Sok a betegseg, jarvany, szegenyseg, bunozes, drog, maffia.
Vannak akik olyan hazakban laknak amin nincs ablak. Persze nem faznak telen mert egesz evben meleg van na de akkor is...
A hispanicok nem is hasonlitanak a magyarokra.
Én is hasonlóan látom a dolgokat mint az előzők
USA-ban nem voltam de amiket olvasok azalapján egyik európai országhoz sem hasonlít igazán
Latin-Amerika kb a legszegényebb európai Moldovához hasonlít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!