Fideszes keresztények! Mi a véleményetek arról, hogy Orbán egyedüli politikusként európában támogatja a Törökországi tömeggyilkos háborút?
Egy kérdésem lenne:
Az USA politikája egy kicsit se tűnik álságosnak? Azt mondja, hogy "én kivonulok Szíriából, mosom kezeimet, hogy mi történik", bár tudja azt, hogy Törökország első perctől ellenségnek tekinti a kurdokat?
Az EU töketlenségével senkinek sincs problémája? Megpróbálták rábeszélni akár egy szóval is az USA-t, hogy csak azután távozzon, miután rendezte az ottani helyzeteket, ha már odaette őt a fene? (és most nem az IS megbuktatásáról beszélek, az soha se következhetett volna be Irak lerohanása nélkül)
Most ne dugjuk a fejünk homokba, Törökország NATO tagállam, ERGO szövetséges. Lehet, hogy a kurdok is az USA szövetségesei voltak az IS megbuktatásában, de ez nem írja felül azt, hogy ott egy NATO-n belüli ellentétet is generált ez a dolog.
Ettől függetlenül (jobb hiányában a fidesz áll hozzám a legközelebb) nem tartom Szijjártó megnyilvánulását túlságosan szerencsésnek, bár megértem a mögötte álló logikát.
1. Szijjártó abban reménykedik, hogy Törökországnak sikerül Szíriának bizonyos területeiből kialakítani egy menedékhelyet a migránsoknak.
2. Szeretné elkerülni azt, hogy az a lökött Erdogan EU felé adjon szabad utat 3 millió szíriainak (ezzel már fenyegetőzött). Lehet, hogy sajnáljuk a kurdokat, de a saját nemzet érdek mindenek felett.
3. Lehet, hogy ez nem túlságosan szép, de keresztényként gondolkozhat úgy is, hogy két muzulmán társadalom (jó, jó tudom, hogy a kurdok között nem mindenki muzulmán) összecsapása létszámát kurtíthatja (bízom abban, hogy nem ez áll Szijjártó mondata mögött).
4. A törökök testvérnemzet (legalább is egyes feltételezések alapján), no meg Orbán is most járt éppen a türkök tanácsnál, a kurdok pedig nem. Kötve hiszem, hogy ez lett volna Szijjártó döntésének az oka, de ezen is el lehet gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!