Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valóban elcsalták a győri...

Valóban elcsalták a győri választást?

Figyelt kérdés
Olvasom, hogy érvénytelen szavazat volt túl sok és csak párszáz szavazattal nyert. Lehetséges ez valahogy? Hogy csinál érvénytelen szavazatot aki csalni akar? Vagy ott sem volt ellenőrzés némely körzetekben? Nem értem.
2019. okt. 14. 15:53
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk is panaszkodtak a szavazókörben a szavazatszámlálók, hogy idén rengeteg volt az érvénytelen szavazat. Egyszerűen nem is írtak rá semmit csak bedobták az urnába. Mivel minden ilyen szavazólapot külön gondossággal és megfelelő utasítások szerint kell jegyzőkönyvezniük, így sokkal tovább tartott a munkájuk a szokásosnál.

Nem Győrben volt sok az érvénytelen szavazat, rengetegen csinálták ezt szerte az országban, hogy vagy nem töltötték ki a szavazólapjukat vagy direkt elrontották, hogy érvénytelen legyen. Hogy miért csinálták, azt nem tudni - hisz nem lehet tudni ki csinálta.

2019. okt. 14. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Barmi firkalas vagy megegy x elég a szavazólapra és máris rontott.

Elég lesz megnézni csak a rontottakat. Ha szinte csak Glázer Timinek vannak rontottak, és Borkainak alig, akkor egyértelmű a csalás.

2019. okt. 14. 16:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szavazatszámláló voltam és valóban elég sok érvénytelen volt, általában 2 okból lettek érvénytelenek, vagy teljesen üresen bedobták a lapot vagy több körbe is X-et raktak. Ahol volt egy érvényes X, de mondjuk mellett rajzoltak egy péniszt vagy valamit írtak a papírra azt érvényesnek fogadtuk el.

(az egyik olyan körzetben voltam ahol a Fodor Roland visszalépett)

2019. okt. 14. 16:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

NEM lehet csalni, többpárti bizottságok vannak.

Nekem Budapest is gyanús, itt se volt nagy különbség, de kár ezen fantáziálni.

Baján meg a haláleset miatt egyedül induló pasi 1500 szavazat mellé kapott 4000 érvénytelent.

2019. okt. 14. 18:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kicsi a különbség a győztes és a második helyezett között, újra meg újra előjön ez a csalásos legenda (speciel én 2002-ben hallottam először). Aki csalástól tart, az jelentkezzék szavazatszámlálónak! (2002 óta én is rendszeresen megteszem.) Minden párt örömmel fogadja a jelentkezést, és akkor személyesen lehet meggyőződni arról, hogy nincs tömeges csalás!

A választópolgárok egy része (ki tudja, miféle indíttatásból) üresen dobja be a szavazólapját, többnyire ezek az érvénytelen szavazatok. Érvénytelen az is, ha pl. egy polgármesteri szavazólapon két iksz szerepel. Ez elvileg lehetne csalás, ha pl. egy ellenszenves jelöltre leadott szavazólapra egy másik ikszet is teszek, de a számláláskor már el vannak pakolva a tollak (a bizottság ceruzával dolgozik). A szavazólapra rajzolt kismackó vagy akármi nem számít, attól még simán lehet érvényes a szavazat. Szóval én nem hiszek ezekben a csalási történetekben.

Ami pedig az utolsó kérdést illeti (... ott sem volt ellenőrzés...?): Amelyik jelölt (vagy párt) még szavazatszámlálót sem tud küldeni minden szavazókörbe, az miféle nulla alatti támogatottsággal rendelkezik?

2019. okt. 15. 20:42
 6/7 anonim ***** válasza:
42%

5:

Az orosz módszerrel pofonegyszerű párszáz szavazatot az egyik jelöltre pluszban betenni.

2019. okt. 15. 20:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #6!

Avass be, kérlek, mi az az "orosz módszer"?

2019. okt. 24. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!