A magyarok miért a kormánytól várják el, hogy csináljon nekik demokráciát?
Ez sehol nem így működik. A kormánynak pont az az érdeke, hogy a lehető legkevésbé legyen demokrácia, mivel az a saját hatalmát korlátozza. A nép érdeke a demokrácia a kormánnyal szemben, mivel a nép harcban áll a hatalommal, ami minél nagyobb hatalmat akar magának.
Erre egy csomó ellenzéki Orbánra és a Fideszre haragszik, hogy miért nem akarnak nekik demokráciát csinálni Magyarországon. Az ész megáll.
Aha. Szóval ott vannak rendszeresen a választások, amiken indulhat és szavazhat mindenki korlátozások nélkül, saját döntéséből - de neked az eredmény azt jelenti hogy nincs demokrácia.
Miért is? Mert nem azoknak lett a legtöbb szavazata akik neked tetszenek?
Jó lenne már felfogni, hogy a demokrácia nem azt jelenti hogy ti megmondjátok kinek kell győzni és az emberek mennek és megszavazzák!
"A nép érdeke a demokrácia a kormánnyal szemben, mivel a nép harcban áll"
eddig azt hittem a nép vagyok. De miért kellene nekem harcban állnom? A nem a katonák dolga? Vagy, ha politika, akkor tán az ellenzéki pártoké.
Azt meg valóban nem a kormánynak kellene megszervezni - nem is hallottam még olyan országról.
5# Az a baj hogy ezek úgy gondolják, hogy ha 100-ból 25 a fideszre szavaz, a maradék 75 pedig 10 romkocsmagittegylet közt oszlik el arányosan, és mindegyik kap kb. 7,5%-ot, akkor a fidesz 25%-a nem a legtöbb.
A proliknak általában 1 bites agyuk van, és addig látnak, hogy vele vagy ellene. Az már meghaladja a képességeiket, hogy az ellene az erö elaprózódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!