Szerintetek nem kéne eltörölni a nyugdíjakat, mint
Kínában?
Figyelt kérdés
Szerintem jobban épülhetne az ország, ha nem fizetne állam nyugdíjakat. Kínában az emberek egy életen át spórolnak a nyugdíjas évekre. Szerintem itt is jó ötlet lenne
Nem kell eltörölni, hamarosan magától is összeomlik az egész nyugdíjrendszer.
2019. okt. 7. 09:49
3/17 anonim válasza:
Semmit nem tudsz Kínáról. Kínában szülőtartás van. Nem az, hogy életük végéig spóroltak. A gyereknek ott kötelessége eltartani a szülőt, ha már nem tud dolgozni. Emiatt van felborulva drasztikusan a nemek aránya kint, mivel egy férfi előnyösebb beosztásokat tud megszerezni, mint egy nő, ezért jobban el tudná tartani a szülőket. Ez meg anno a születésszabályozás vezetett ahhoz, hogy a lány gyermekektől születésük után szószerint megszabadultak.
Legközelebb azért jobban tájékozódj.
2019. okt. 7. 09:49
4/17 anonim válasza:
Nem épülne jobban az ország, mert 2.156.622 nyugdíjas 1-2 hónapon belül meghalna. Kínában egy életen át spórolnak, nekik van miből félretenni. Be lehet vezetni ezt a rendszert csak, akkor 600.000-nek kell lenni a nettó minimálbérnek, a jelenlegi árak mellett. Továbbá nem lehet infláció.
2019. okt. 7. 10:01
5/17 anonim válasza:
Én először maximalizálnám 200 ezer forintban, aztán folyamatosan csökkenteném a nyugdíj-járulékot minden évben, míg szépen el nem tűnik a nyugdíjrendszerrel együtt.
2019. okt. 7. 10:20
6/17 anonim válasza:
Lesz változás mert adó 3s nem járulèk , aztqn fokozatosan emelik mint kint 70 75 80 evre ami elérhetetlen ....
2019. okt. 7. 10:44
7/17 anonim válasza:
Egy felmenő rendszerben be lehetne vezetni (de nyilván ahhoz olyan bérek kellenének, amiből tudsz felretenni).
A mostani nyugdíjasoktól, vagy akik pár évre vannak tőle, egyszerűen nem veheted el. Lehet magától is össze fog omlani, de ha direktben eltörölnék, azonnal belebuknának.
2019. okt. 7. 11:07
8/17 anonim válasza:
" A gyereknek ott kötelessége eltartani a szülőt, ha már nem tud dolgozni. "
Hát tájékozódj te is, mert nálunk is van ilyen kötelezettség.
Mikor apám gyámság alá került, akkor a gyámügy intéző mondta, hogy egyetem mellett/helyett nem tudnék-e jól kereső állást vállalni, hogy tudjam fizetni apám ellátását, mivel kötelességem...
2019. okt. 7. 11:12
9/17 anonim válasza:
8: értelmezd már amit írtam! Arra akartam utalni, hogy baromira nem tesznek félre a nyugdíjas évekre, hanem ott a gyerekeikkel tartatják el magukat (sokszor ezt szószerint értsd).
2019. okt. 7. 11:18
10/17 anonim válasza:
Értelmezem, és úgy írtad, mintha itthon nem lenne ilyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!