Miért ellenséges Gyurcsány a külhoni magyarokkal szemben? Miért divat idegennek nevezni, románozni a magyarokat?
"Ha nem Magyarországon él, nincs is teljes szavazati joga mert egyéni jelöltekre nem szavazhat"
Még szerencse, hogy nem szavazhat valaki Gyergyószentmiklóson arról, hogy ki legyen a szombathelyi képviselő.
"És a magyar kisebbségek nem Romániához nem is Szerbiához vagy Ukrajnához tartoznak, hanem Magyarországhoz. Magyarországnak kell viselni a felelősséget, és segíteni a sajátjait."
Ritkán lehet ekkora ökörséget olvasni. Ők elsősorban román, szerb és ukrán állampolgárok. Ez abból is jól látszik, hogy ahol nem elfogadott a kettős állampolgárág, ott nem is nagyon veszik fel a magyart, hanem megtartják a jelenlegit. Többségük köszöni szépen és nagyon jól el van lakhelyén. Az ismeretségi körben is van ilyen, semmi pénzért nem költözne Magyarországra Erdélyből.
Egyébként hozzáteszem, hogy egy magyarországi tót is elsősorban magyar és nem pedig szlovák.
Azt pedig továbbra sem értem, hogy miért kéne valakinek egy másik országban szavazatot adni, aki sosem élt itt, nem is fog itt élni, sosem fogja viselni szavazatának következményeit.
"Azt pedig továbbra sem értem, hogy miért kéne valakinek egy másik országban szavazatot adni, aki sosem élt itt, nem is fog itt élni, sosem fogja viselni szavazatának következményeit."
Azért mert magyar, jár neki magyar állampolgársag, és a további jogok. Ha szavazni szeretne, akkor pedig ne pofáz bele te onnan, hagy döntse el mit diktál a szive. Ha erős anyaországban érdekelt, az csak jó. De ha jól tudom továbbra sincsenek külhonba 9 millióan, így nem ő szavuk a mérvadó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!