Miért nem lehet a rezidens orvosok fizetését felemelni bruttó 500 ezerre, az ápolók és mentőtisztek fizetését bruttó 600 ezerre, a szakorvosokét pedig bruttó 1 millióra?
Az általánosságban nettó 332.500, nettó 399.000 és nettó 665.000 forint.
Szerintem egy rezidensnek, aki elvégzett egy 6 éves nehéz egyetemet és most egyszerre dolgozik és tanul majd még évekig, annak nem sok nettó 332.500 Ft.
Szerintem egy apolónak, vagy mentőtisztnek, akik minimum 4 évig jártak egyetemre és emberek életét mentik meg, azoknak nem lenne sok a bértábla szerinti 399.000 nettó kezdő fizu, főleg hogy több évenként van csak emelkedés és csak pár ezer Ft.
Egy szakorvosnak teljesen egyértelmű, hogy járna a nettó 665.00 forintos fizetés, legalábbis azoknak biztos, akik minimum 5 éves szakképzésben vettek részt.
Ugyanis, sajnos lassan a traumatológusok is elfogynak itthon...
Mert az orvos fizuk felzárkóztatása szociális intezkedés lenne,mivel a teljes lakosság igènyeit elégítik ki.
A fasiszta eszme viszont elítèli a szociális intezkedéseket. Szerintük aki nem tudja megfizetni a magánellátást az nem elég életképes,így nem is erdemli meg a ráfordított kezelési költséget.
"Miért nem lehet a rezidens orvosok fizetését felemelni bruttó 500 ezerre, az ápolók és mentőtisztek fizetését bruttó 600 ezerre, a szakorvosokét pedig bruttó 1 millióra?"
Fel lehetne. Simán. A fizetésed mekkora részéről lennél hajlandó lemondani ezért?
"Fel lehetne. Simán. A fizetésed mekkora részéről lennél hajlandó lemondani ezért?"
Én lemondanák a stadionokról, a kisvasútról, az egyházak támogatásáról, a főorvos urak adózatlan hálapénzeiről, szintén a főorvos urak magánrendeléséről a kórházban munkaidőben, a túlárazott közbeszerzésekről...
Költik itt a közpénzt számolatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!