Puzsér hány százalékot fog majd elérni szerintetek?
A nyilatkozataiból már lejött hogy belátta nincs esélye győzni,ennyi volt. Ezert remélhetőleg megjön az esze hogy eleget bizonyított és az utolsó héten visszalép.
Feltéve hogy nem a fidesz embere mert akkor végig fogja tolni.
Mégis miért lépne vissza, a politikai ellenfelei javára?
Az MSZP mikor lépett vissza a Jobbik javára?
Soha.
Őket miért nem fidesz-bérencezed ezért?
Szerintem 4, max 5% körül fog teljesíteni. Mivel kellően ismerik, így 100-szor annyi kampánypénz sem hozna neki sokszor annyi szavazatot.
"Az MSZP mikor lépett vissza a Jobbik javára?
Soha."
Ez annyiból igazságtalan felvetés, hogy ezt a Jobbik utasította el, nem az MSZP-n múlott. A Jobbik még az LMP javára sem lépett vissza sehol, pedig az LPM visszalépett az ő javukra egyik helyen. A választás utáni hónapokban ezért a magatartásért bocsánatot kért a Jobbik, mert ezen múlott a 2/3.
Ja, az MSZP felajánlotta a Jobbiknak, hogy egyáltalán nem indulnak el, listán sem 2018-ban...
Ezt a Jobbik vissza utasította. :DDD
Puzsértól az MSZP fanok ezt várják el, szóval ez a korrekt összehasonlítás.
Miért ajánlott volna ilyet az MSZP a Jobbiknak, koordinált indulásról volt szó, hogy egyik körzetben az egyik párt jelöltjét támogatják, a másik körzetben a másik pártét.
Egyébként nem az MSZP fanok várják ez Puzsértól, hanem többek között ő akart előválasztást, s hogy támogassa mindenki azt, aki megnyeri. Csak Puzsér közben segget csinált a szájából.
De keresd meg nyugodtan a télen adott nyilatkozatait, vagy már lehet egy éve ősszel is előhozakodott ezzel.
Itt egy decemberi cikk erről:
Az a heylzet, hogy akár van megállapodás Puzsér és a fidesz között, akár nincs. Ez nem számít, a jelenlegi magatartásával a fideszt viszi előrébb.
Továbbá esélytelen volt a győzelemre még akkor is, ha MINDEN párt mögé áll be, mivel megosztó személyiség. Mellesleg pont ezért nem állt be mögé a momentum sem. Akiről utána elkezdett hazudozni, hogy így lepaktált az mszp-vel meg úgy, miközben saját jelölttel indultak.
Amúgy 5% körül lesz max.
"Miért ajánlott volna ilyet az MSZP a Jobbiknak"
Miért ajánlana Puzsér ilyet az MSZP-nek?!
Az MSZP ugyanúgy a politikai vetélytársa mint a Fidesz.
Mi olyan nehezen felfogható ezen?
A győzelemre persze, hogy esélytelen. Az MSZP is az volt 2018-ban... Hát 12 százalékot értek el!
Akkor minek indúltak?
A DK éppen csak bejutott a parlamentbe néhány szavazattal...
Tudsz mondani olyan pártot, vagy jelőltet ami/aki már rögtön az első indulásakor esélyes volt?
Mert én nem... Sőt volt, hogy a Fidesz is 10% alatt teljesített, 2010-ben pedig még az előző választási rendszerrel, ellenzékből, gerrymandering nélkül is 2/3-ot értek el...
Puzsér most alulról próbál megszerveződni, ami vagy sikerül majd, vagy nem. Ezt nem tudhatjuk...
De ehhez 10-15 év még kell.
Mondjuk most elér 5 százalékot, 2024-ben pedig 10 azázalékot... 2029-ben 20 százalékot, amivel akár már nyerhet is, ha lesz annyi jelölt, de ha nem akkor 2034-re (15 év múlva) simán lehet reális a győzelme.
És nem titkoltan az a célja, hogy le váltsa az ellenzéket, ez egy hosszú folyamat.
Nem teljesen értem, hogy ennek a pártpolitikának mi köze a főpolgármester választáshoz, de láthatóan nagyon bele akarod keverni.
Talán kezdjük azzal, hogy Karácsony nem MSZP-s politikus, soha nem is volt párttag ott. Karácsonyt nem az MSZP indítja, hanem az MSZP, Párbeszéd, DK, Momentum, LMP közösen. Valószínűleg még vannak mögötte kisebb pártok és szervezetek, most csak a nagyobbakat soroltam fel. Ezzel szemben Puzsér magát indítja.
Mivel Puzsér azzal kezdte, hogy új centrumot épít az LMP-ből, Jobbikból, Momentumból, ezért ordas nagy kamu, hogy alulról szerveződne. Csak már senki sincs mögötte, ezért jobban hangzik ezt szajkózni :)
Értem én, hogy gyűlölöd az MSZP-t, Puzsér pedig valami megváltó figura számodra, de azért nem árt kicsit reálisan látni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!