A brownface Magyarországon is érzékeny téma?
Kezdő vagyok a politikába, baloldali vagyok, nekem már az érzékeny ,hogy ha valaki meghatározza másnak a nemét, viszont erről nem hallottam és én is csináltam ilyet farsangon, most én is rasszista vagyok?
Jól van, ne vergődj már. Túljátszod, mindenki tudja, hogy csak trollkodsz, töki.
Ha valaki nem tudná, ez a brownface, blackface dolog azért számít rasszista dolognak, mert a rasszisták használták, és egyértelműen a lejáratás volt a céljuk. Ennek a rosszul értekmezett, magyar megfelelője, amikor színészek, humoristák cigányt játszanak, és valami félkegyelmű felháborodik rajta. Érdemes megnézni az Irigy hónaljmirigy Csóró a téren számát, ami annyira rasszista, hogy a Fekete vonat tagjai szerepelnek a videóban.
Hihetetlen, hogy ennyire alap dolgokat is magyarázni kell.
Mocsadék Rémusz bácsi meséi is mekkora rasszista :D
Annyira szánalmas ez a vergődés, befested magad niggának, kimaszkírozod magad kínainak poénból és máris rasszista vagy. Ott fogunk tartani 2030-ban, hogy majd nem szabad már ránézni sem egy négerre mert attól rasszista leszel.
"nekem már az érzékeny ,hogy ha valaki meghatározza másnak a nemét"
Ne haragudj, ezt nem értem. Nem egyik vagy másik ember határozza meg valakinek a nemét. Az ember neme meg van határozva születésétől fogva - és normális esetben egyértelműen látszik is rajta.
Elolvastam a linkelt cikket is.
Nem értem a felháborodást: Aladdint játszott. Mégis kinek-minek kellett volna maszkíroznia magát? Aladdin egy arab mese hőse, ahol a szereplők természetesen arabok.
Az Othello c. drámában is teljesen természetes, hogy az Othellot játszó színész barnára van maszkírozva, hisz mór (arab) a szereplő.
„Felelősséget vállalok a döntésemért. Nem kellett volna megtennem – mondta Trudeau. – Akkoriban nem gondoltam úgy, hogy ez rasszista lenne, de ma már tudom, hogy az, és nagyon sajnálom.”
Undorító ez a magyarázkodás. Amikor egy őrültséget nem visszautasítunk, hanem igazat adunk neki. Bevallja h rasszista volt, miközben nem volt az. Mi a isten van itt? És ha egy néger beöltözik fehér hercegnőnek akkor mi van? Miért nem lehet ezt megcsinálni? Mióta nem lehet ezt megcsinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!