Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A brownface Magyarországon is...

A brownface Magyarországon is érzékeny téma?

Figyelt kérdés

[link]

Kezdő vagyok a politikába, baloldali vagyok, nekem már az érzékeny ,hogy ha valaki meghatározza másnak a nemét, viszont erről nem hallottam és én is csináltam ilyet farsangon, most én is rasszista vagyok?

2019. szept. 19. 12:21
 1/9 A kérdező kommentje:
Mielőtt támadnátok privátba, én amikor ezt csináltam 9!!!!! (Kilenc) éves voltam és nem volt ilyen szándékom!!
2019. szept. 19. 12:24
 2/9 Molyember ***** válasza:
82%

Jól van, ne vergődj már. Túljátszod, mindenki tudja, hogy csak trollkodsz, töki.

Ha valaki nem tudná, ez a brownface, blackface dolog azért számít rasszista dolognak, mert a rasszisták használták, és egyértelműen a lejáratás volt a céljuk. Ennek a rosszul értekmezett, magyar megfelelője, amikor színészek, humoristák cigányt játszanak, és valami félkegyelmű felháborodik rajta. Érdemes megnézni az Irigy hónaljmirigy Csóró a téren számát, ami annyira rasszista, hogy a Fekete vonat tagjai szerepelnek a videóban.

Hihetetlen, hogy ennyire alap dolgokat is magyarázni kell.

2019. szept. 19. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Molyember, és emlékszel-e mekkora balhé volt belőle... De nem a cigók miatt, hanem mert átmentek a Ladával PAIN-en :D
2019. szept. 19. 12:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Tényleg, aki itt bevallja, hogy baloldali az csak troll lehet.
2019. szept. 19. 12:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mocsadék Rémusz bácsi meséi is mekkora rasszista :D

[link]

Annyira szánalmas ez a vergődés, befested magad niggának, kimaszkírozod magad kínainak poénból és máris rasszista vagy. Ott fogunk tartani 2030-ban, hogy majd nem szabad már ránézni sem egy négerre mert attól rasszista leszel.

2019. szept. 19. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa világ ez ha bekened magad rasszista vagy. Bár a svéd kormányt nem lehet überelni ők a sebbtapaszokat rasszista terméknek nyilvánították mert nem gyártják fekete színben
2019. szept. 19. 13:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Most a mohamedface a rasszista
2019. szept. 19. 13:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"nekem már az érzékeny ,hogy ha valaki meghatározza másnak a nemét"

Ne haragudj, ezt nem értem. Nem egyik vagy másik ember határozza meg valakinek a nemét. Az ember neme meg van határozva születésétől fogva - és normális esetben egyértelműen látszik is rajta.

Elolvastam a linkelt cikket is.

Nem értem a felháborodást: Aladdint játszott. Mégis kinek-minek kellett volna maszkíroznia magát? Aladdin egy arab mese hőse, ahol a szereplők természetesen arabok.

Az Othello c. drámában is teljesen természetes, hogy az Othellot játszó színész barnára van maszkírozva, hisz mór (arab) a szereplő.

2019. szept. 19. 13:56
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

„Felelősséget vállalok a döntésemért. Nem kellett volna megtennem – mondta Trudeau. – Akkoriban nem gondoltam úgy, hogy ez rasszista lenne, de ma már tudom, hogy az, és nagyon sajnálom.”

Undorító ez a magyarázkodás. Amikor egy őrültséget nem visszautasítunk, hanem igazat adunk neki. Bevallja h rasszista volt, miközben nem volt az. Mi a isten van itt? És ha egy néger beöltözik fehér hercegnőnek akkor mi van? Miért nem lehet ezt megcsinálni? Mióta nem lehet ezt megcsinálni?

2019. szept. 19. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!