Mennyire vagytok megelégedve a Orbán korszakkal? A egész 10-es években a Orbán kormány vezette Magyarországot
Az egész kétezer tizes években a fidesz volt kormányon és nagyon gazdag országot csinált ebből a pici európai szegény országból.
Mert a padlon volt Magyarország de a Orbán kormány megemelte a fizetéseket a családi pótlékot a ápolási díjat a nyugdíjat és család támogatásokat vezetett be.
Illetve ajándékokat is osztogat karácsonyi Erzsébet utalvány illetve most volt a Rezsi utalvány osztás amivel sajnos sokan visszaéltek ugyanis a interneten árulták sokan a utalványokat ami nem szép dolog.
A kormány megszüntette a hajléktalanságot nem kell mostmár a aluljáróban szagolni a büdöset a földön fekvő koszos embereket mert mindegyik a szállón van emberséges körülmények között.
A kormány szigorú 3 csapás törvényt vezetett be amivel csökkentek a erőszakos bűncselekmények a kormány ingyenes fittnes parkokat épített stadionokat Aqualandokat és amikor kimész a utcára szinte majdnem mindenki modern autókal luxus autókal járnak nagyon sok gazdag ember lett Magyarországon nagyon sok embernek bejöttek a vállalkozások a Sógorom is vállalkozó és a 2000-res években a MSZP kormányban alig tudtak megélni most meg havi 1 millió forintot keres most újították fel a lakásukat 5 millió forintból és 0 éves kocsit vettek 9 millió forintért.
Szóval aki dolgozik a mai világban annak van pénze régen a MSZP kormányban meg se lehetett élni a fizetésből.
Ha még a kétezer húszas években is a Orbán kormány lesz hatalmon akkor tuti hogy Magyarország lesz Európa egyik leggazdagabb országa.
#10 "Szerencsére a KSH-nak vannak hosszú idősoros adatai, így meg tudjuk nézni a főbb számokat"
Igen, meg tudjuk, de azt meg te is tudod, hogy ez kb semmit sem jelent. Mivel hogy nincs összehasonlítási alapod és nem látod a háttérfolyamatokat. Ha pl összehasonlítod a hasonló adatokat 1940 és 1945 tekintetében azt mondod, hogy hát nagyon rossz a kormányzat munkája. Pedig "csak" annyi történt, hogy beütött egy világháború. A statisztikai adatok változását nem a kormány hanem a kül és belpolitikai események indukálták.
Ha valós(abb) képet akarsz látni akkor hasonlítsd össze ugyanezeket az adatokat a környező országok hasonló adataival az adott időperiódusra. Látni fogod a különbséget.
Szeretem a statisztikákat, úgyhogy megnéztem azt is, hogy a többi országhoz viszonyítva mennyit változtunk 2010 óta.
Társadalmi mutatók:
Demokrácia: 40-ről leestünk az 56. helyre
Közbiztonság: 43-ról bezuhantunk a 83. helyre
HDI: 43-ról visszább léptünk a 45. helyre
Katonai erő: 59-ről fejöttünk az 57. helyre
Népesség: 89-ről visszább léptünk a 91. helyre
Gazdasági mutatók:
GDP (nominális): 50-ről leestünk az 58. helre
GDP/fő (vásárlóerőparitáson): 44-ről egyet estünk a 45. helyre
Gini: 18-ről bezuhantunk a 27.helyre.
Nagyapám a Rákosi időkkel hozta párhuzamba a mai közállapotokkal.
És ő nagyon okos ember.
A Fidesznek mázlija van.
A 2010 a világválság után az EU önti a pénzt a tagállamok gazdaságába, hogy működjön. 0 vagy közel 0 százalékos kamatra adja az EU központi bankja a hitelt a többi banknak.
"A kormány szigorú 3 csapás törvényt vezetett be amivel csökkentek a erőszakos bűncselekmények" - egyrész nem csökkentek, másrészt könnyű testi sértésre is életfogytiglanba kerülhet az ember.
De nem vagyok szőrösszívű:
- van amit esetleg jól csinálhattak, de az is hazugság.
Pl.: látszólag nincsenek migránsok, menekültek, stb - de állítólag letelepedési kötvénnyel viszont jönnek sokan.
- szerintem nagyon sok kamu munkahelyet működtetnek (szerintem az enyém is olyan), ami a foglalkoztatás látszatát erősíti
Az a lényeg, hogy rengeteget hazudnak, a saját választóikat is becsapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!