Nem sértő a külhoni magyarokkal szemben az ellenzék magatartása?
Nem.
Mondd már meg, hogy aki önhibáján kívül ugyan, de sosem élt ebben az országban, és nem is akar, az milyen jogon szóljon bele abba, hogy itt mi lesz? Én sem szavazok Erdélyben, pedig az is magyarlakta terület.
Az Indexen a magyar-szlovák focivereség híre alatt többen leírták hogy ők felvidéki magyarok de a magyar szurkolók himnuszkifütyülése, dobálása, és minősíthetetlen viselkedése miatt már nem a magyar hanem a szlovák válogatottnak szurkoltak.
Azonnal megjelent egy rakat fideszes, jobbikos, nagymagyar, többen trinanonos! borítókeppel és versengve álltak neki tótozni, hazaárulózni és bizonygatni hogy ők nem magyarok hanem magyarul beszélő szlovákok. Fröcsögve szidták őket.
Szóval ne hazudjunk kérem, hogy bárkit is valóban érdekelnek a hataron túli magyarok a szavazóerejükön kívül. A jobboldal azert allt melléjük, mert a baloldal elfordult tőlük. Ha Gyurcsány a hataron túli magyarokat dicsérte volna akkor most nem a migránsok, hanem ellenük kampányolnánk
A kormány az ukrajnai magyarokért kiáll. A romániai magyarokat inkább már csak szóban, mintsem tettekkel. A szlovákiai magyarokat pedig szinte le se sz"rja, mert Szlovákia már a visegrádi négyes tagja és nem kell a feszkó.
Sokkal nagyobb szégyennek tartom, hogy a külhoni magyaroknak a szeme is stadionokkal és f"szságokkal van kiszúrva, ahelyett, hogy lakhatást és munkát biztosítanának nekik idehaza, vagy ha nem akarnak jönni, akkor meg az ottani magyar civileket támogatnák, iskolák építését, a jogaik gyakorlását segítenék stb. stb.
De ez csak az én véleményem, nem vagyok külhoni, ellenben több külhonival beszéltem erről. Egyetemistákkal, civilekkel, a Pozsony környéki kocsmárosokkal, az ottani magyarokkal ímmel-ámmal. Akiknek nem csak a pénz számít, amit átutalnak nekik, azok egyáltalán nem látják olyan rózsásnak a helyzetet.
Amikor a mostani ellenzék (egy része) volt hatalmon, akkor is kaptak a külhoniak támogatást, létezett magyar kártya, amivel számos kedvezményben részesültek itt, stb...
Most annyival másabb, hogy az Orbán banda megvette a szavazataikat. Igazából semmivel se jobb nekik, a kiküldött milliárdok se az ő életüket könnyítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!