A válság előtti Gyurcsány időszakban kb.2004-2008-ig olyan életszínvonalon éltünk mint a Nyugaton?
7-es nem meltatom Horthyt. És ő sosem volt Hitler csatlósa csak kényszer miatt csinálta néha azt amit mondott neki. Ha csatlós lett volna akkor Magyarország robbantotta volna ki a világháborút ahogy Hitler kérte hogy támadják meg Csehszlovákiát.
Meg egy csatlóst nem váltanak le egy másikra, mussolini az volt helyére nem neveztek ki újat, míg Magyarországon szálasi volt az aki tényleg csatlós volt, talán a legnagyobb az összes közt, ami nem egy dicső dolog hogy egy vesztes államhoz láncolta az országot és öletett le sok embert.
DE én csak egy gazdasági tényt írtam le, nem akartam kiterni erre de te kihoztad belőlem
#10, #12-nek:
Vegyél vissza!
-Gömbös '35 márciusában puccsal átalakítja a saját kormányát. KORMÁNYZÓI kézirattal feloszlatja a képviselő-házat, új választásokat ír ki.
-Terrorizálja az ellenzéket, a Nemzeti Egység pártja 70%-ot szerez.
-Ellátogat Hitlerhez, majd Göringgel megállapodást köt a nyílt fasiszta diktatúra kialakítására Magyarországon.
-'36-ban Horthy "zergevadászat" címén meglátogatja Hitlert Berchtesgadenben.
-'36-ban Horthy fényes külsőségek között fogadja Mussolini lányát Edda Mussolinit és a vejét, Ciano grófot aki egyben Olaszország külügyminisztere. 1600 rendőrt, 200 detektívet, és 157 rendőrtisztet vezényel ki a biztosításukra.
-'36 októberében Gömbös meghal egy Müncheni szanatóriumban. A koporsójánál Hitler tiszteleg, a kórussal az "Ich hatte einen Kameraden" dalt énekelteti! (VOLT NEKEM EGY BAJTÁRSAM)
-'38-ban Hitler és Mussolini döntéseként megszületik az első Bécsi döntés.Átrajzolják Horthy-nak a Magyar-Cseh-Szlovák határt, Horthy fehér lovon lovagol be Kassára.
-Horthy kiadja a had-parancsot: Előre az ezeréves határokig!
- A Bécsi döntés után Kozma Miklós volt belügyminiszter felállítja a "rongyos-gárdát". Horthy tudtával és beleegyezésével megkezdik a beszivárgást kárpátaljára.
-Hitler szigorú jegyzékben leinti az akciót, '39 márciusában adja csak meg az engedélyt a támadásra!
-Horthy válaszul levélben hűség-fogadalmat tesz: "Én sohasem fogom elfelejteni a barátságnak eme bizonyítékát, és Excellenciád az én hálámra mindig sziklaszilárdan számíthat!"
TE EZT A HÁNYADÉK NÁCI-CSATLÓST MERED MÉLTATNI ÉS VÉDENI?!
#13 vagyok:
Hitlerrel kezdtük bele a világháborúba! Horthy egy kifordulós áruló kutya lett amikor kezdtünk vesztésre állni!
Bár Szálasiról is igencsak megvan a véleményem, de mint embert, még mindig többre tartom mint Horthy-t!
Belé legalább szorult becsület! Ha a nácikkal kezdtük, velük is fejezzük be! Ne mondhassa ránk senki hogy árulók vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!